Cover van boek Het Paradijs
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2010 | 40 pagina's
ISBN: 9789045111124

Het Paradijs

Man en vrouw wonen samen in het paradijs. Ze gaan aan de slag. Tot de vrouw zucht en blaast: ‘Ik mis het een en ander.’ De man en de vrouw groeien uit elkaar, ook al slapen ze naast elkaar. Tot de man toegeeft, ophoudt met werken en mee plezier maakt. Het paradijs overwoekert, de vrouw geniet. En de man?

In dit boek gebeurt heel veel in weinig woorden. Je hebt het snel uit, maar je leest het ook snel opnieuw. Of je kijkt opnieuw (en opnieuw) naar de prenten, die het boek tot een feest voor het oog maken. Reden te over om het boek te blijven lezen. En wie er dan nog niet genoeg van krijgt, kan achterover leunen en naar de bijhorende cd luisteren.

Lees een stukje

Ze lag wakker. Dat wist ik omdat ze me af en toe wakker stompte en vroeg of ik al sliep.
'Niet diep,' zei ik altijd. Dan trok ik haar tegen me aan en wachtte tot ze langzamer zou gaan ademen.
Soms zei ze nog iets treurigs, net voor ze in slaap viel.
Ze zei eens: 'Je kunt dicht bij elkaar liggen en ver van elkaar verwijderd zijn.'

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 7 stemmen
jessica de vries
26/03/2016
0

dit boek is volgens mij geïnspireerd op Adam en Eva. het is erg mooi geschreven. ik wou het niet in één keer uitlezen.

Alexander
30/09/2015
0

De romantische gebeurtenissen volgen elkaar snel maar magisch op. Je voelt de diepe gevoelens van de personages in jezelf stromen. De woorden blijven nachtenlang spoken door je hoofd. De liefde wordt met zo weinig woorden toch zo immens mooi beschreven. Dit boek is zeker een aanrader aan mensen die geïnteresseerd zijn in iets diepere boeken die gaan over het bestaan en de achterliggende betekenissen van de liefde.

Arthur_deman@hotmail.com
23/05/2012
0

Ik vind het in het algemeen een goed boek, maar het kan toch zeer complex en dramatisch zijn voor zo'n kort boek. Wat opvalt is dat achter alles een verklaring zit. Soms is het ook wel erg vulgair, maar het is waarschijnlijk niet de bedoeling om zo over te komen. Het is ook wel een typisch verhaal. In het algemeen kan je zeggen dat het een simpel boek is, maar wanneer je het begint te lezen, is het toch wel complex.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren