Cover van boek Tegenwoordig heet iedereen Sorry
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2019 | 128 pagina's
ISBN: 9789021415154

Tegenwoordig heet iedereen Sorry

Bianca is een kind van gescheiden ouders. Haar moeder is voortdurend bezig met haar zorgbehoevende broer, en haar vader spendeert liever tijd met zijn nieuwe vriendin. Bianca beslist dat ze eigenlijk liever wil verdwijnen. Maar dan komt er op een dag onverwacht bijzonder bezoek: de moeder van haar broers vriendje blijkt Bianca’s favoriete actrice te zijn. Dat zij wel oprechte aandacht heeft voor haar, doet Bianca deugd.

In dit boek draait het niet om spannende acties maar om wat er zich in het hoofd van Bianca afspeelt op één namiddag tijd. Soms zijn het banale dingen, soms heel zware, maar altijd herkenbaar voor mensen die het moeilijk hebben of hadden tijdens het opgroeien.

Lees een stukje

'Doe eens rustig, Alan,' zegt mijn moeder. 'Alan, hoor je me?' Ze maakt een klakkend geluidje met haar tong en ze laat haar stem zakken. 'Hij heeft het van geen vreemde,' zegt ze tegen Billie. 'Toen ik negen jaar was speelde ik ook zulke spelletjes. Ik was een halve jongen.' Billie knikt naar mijn moeder en glimlacht. Ze zegt: 'Wanneer zijn wij negen geweest?' 'Verleden jaar,' zegt mijn moeder. 'Of was het het jaar daarvoor?' Ik hoef mijn ogen niet dicht te doen om mama en Billie ineens negen te laten zijn. Ze staan naast me op het terras en ze hebben allebei een meisjesbadpak aan. Het is een grappige gedachte. Misschien kan ik maar beter weer op mijn stoel gaan zitten / onder een steen kruipen / op mijn kamer door de foto's in de doos van mijn moeder rommelen / mijn adem inhouden. En vooral: zwijgen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.4
4.4/5 5 stemmen
hey
04/10/2022
5

✌️

Lara Quintens - OLVH brugge
30/11/2020
3

Het was een leuk boek. Voor mij was het wel een beetje te langdradig, maar het zou leuk kunnen zijn voor iemand anders. Het ging te lang over hetzelfde onderwerp. Het was wel interessant dat je het verhaal ziet door de ogen van het hoofdpersonage. Dus je kan je zo echt inleven in het verhaal.

?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren