Cover van boek Het meisje dat op een olifant ontsnapte
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Veltman | 2021 | 256 pagina's
ISBN: 9789048319060

Het meisje dat op een olifant ontsnapte

Chaya heeft een hart van goud en verdraagt geen onrecht. Ze steelt af en toe van rijke mensen om zo mensen te helpen die het financieel niet breed hebben. Wanneer ze de juwelen van de koningin steelt en ermee wegkomt, voelt ze zich onoverwinnelijk. Maar dan wordt haar beste vriend Neelan opgesloten op verdenking van de juwelendiefstal. De enige manier om hem te bevrijden en tijdig weg te kunnen vluchten, is op de rug van een olifant.

Chaya begint dit avonturenverhaal als een dief en rebel. Kan ze ooit terugkeren naar haar dorp als een held? Een modern Robin Hood verhaal, met een olifant in de hoofdrol! Geweldig, toch? 

Lees een stukje

Ze stortte zich in een menigte dansers en muzikanten. Niemand was zich bewust van het drama dat zich ontvouwde. Bekkens kletterden en halfnaakte dansers sprongen en dansten op de maat van de trommels. Ze rende door het orkest, met haar handen stevig tegen haar oren vanwege de schrille fluittonen. ‘Hou haar tegen!’ riep iemand. ‘Hou haar tegen!’ De dansers staakten een voor een hun bewegingen en de muziek stierf weg. Mensen staarden met open mond naar de schildwachten die achter Chaya aan zaten. ‘Dat meisje! Hou dat meisje tegen!’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.333335
4.3/5 3 stemmen
Nora
10/10/2023
0

Het is een leuk boek, bedankt dat ik hem mocht lezen. 👍

jaydan Rivallier
17/03/2023
5

Het boek is super leuk!!

poepiedoepie
15/03/2022
3

Echt leuk!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren