Cover van boek Het laatste lied
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Abimo | 2013 | 222 pagina's
ISBN: 9789462340329
Dit boek staat in de lijst Boeken voor muzikanten

Het laatste lied

Als je Viola zegt, dan zeg je muziek. Ze heeft altijd een melodie in haar hoofd, en voor elk moment en elk gevoel weet ze het juiste lied uit te zoeken. Maar daarachter – wat niemand ziet – zit een Viola die het moeilijk heeft. Als ze met haar moeder naar Italië gaat, wordt ze geraakt door het verhaal van de 18de eeuwse castraat Farinelli en de depressieve koning van Spanje. Maar in Italië gaat het ook steeds slechter met haar…

Dit sprookjesachtige boek staat helemaal in het teken van muziek! Je wordt op sleeptouw genomen door Viola die op zoek gaat naar Het laatste lied, een compositie van de Italiaan Farinelli en daar veel voor over heeft... Een aangrijpend, sterk verteld verhaal.

Lees een stukje

Muziek is het mooist als je ze voor het eerst hoort. Als je ze pas hebt ontdekt en meteen opnieuw wil beluisteren. Nu is er YouTube, en Spotify, en Grooveshark, maar het was in de bibliotheek dat Viola's muzikale ontdekkingsreis begon. Uren sleet ze in de cd-afdeling. Ze dwaalde tussen de rekken, liet haar vingers glijden over de duizenden cd-doosjes.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.25
4.3/5 2 stemmen
jessica de vries
21/03/2018
0

Wat is dit een prachtig verhaal. Het is erg mooi geschreven. Je leest het heel erg vlot. Het einde is heel erg zielig. Echt een aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren