Cover van boek Het kompas
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 213 pagina's
ISBN: 9789047708643

Het kompas

1950. Davey kan amper wachten. Met zijn vrienden van de zeescouts zal hij het kanaal oversteken in een kleine sloep. Net voor ze uitvaren, wordt Davey ziek. Davey belooft zijn vrienden op te wachten als ze weer aanmeren. Maar de boot komt niet terug en er komt geen bericht. Uren en dagen later moet Davey het toegeven: hij heeft als enige van zijn vriendengroep een schipbreuk overleefd...
Hoe blijf je overeind, als je hele vriendengroep plots overlijdt?

Dit spannende, maar ook ontroerende boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Langs de ene kant lees je het verhaal van de achtergebleven Davey, met alle raadsels en onduidelijkheden. Langs de andere kant kan je ontdekken wat er nu echt gebeurd is, aan de hand van historisch onderzoek.

Lees een stukje

's Avonds val ik in slaap met mijn hand op het kompas en als ik wakker schrik is de kaart het eerste wat ik zie. Mijn onderzoek leidt me af van mijn gemis en mijn vragen, maar helpt me niet veel verder. Ik kan eenvoudigweg niet bedenken wat er gebeurd kan zijn.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
Lander Peeters
07/12/2023
5

Ik vond het een leuk boek, ook de inhoud van het boek was leuk. Het was ook heel spannend en het sprak me vooral aan dat het echt gebeurd is. Zeker een aanrader!

jesse
23/10/2022
0

een goed boek

 

 

Adrian
27/10/2021
4

goed

Wat vind JIJ?

Aantal sterren