Cover van boek Het gevecht
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
L.J. Veen | 2007 | 255 pagina's
ISBN: 9789020404678
Dit boek staat in de lijst Black History Month

Het gevecht

In 1974 vond één van de meest legendarische boksmatchen uit de geschiedenis plaats. In Kinshasa, Zaïre, vochten onder het goedkeurend oog van Mobutu de boksers Mohammed Ali en George Foreman er om de wereldtitel bij de zwaargewichten. Dit gevecht zou later bekend worden onder de naam 'the rumble in the jungle'. Schrijver Norman Mailer was aanwezig en benadert het verhaal langs allerlei invalshoeken. Een relaas van één van de grootste historische sportmomenten uit de twintigste eeuw.

Over de liefde en oorlog en misdaad wordt al genoeg geschreven, waarom eens geen boek over een stukje sportgeschiedenis? Een exotische locatie, een hoofdpersonage met een veel te grote mond (tot groot jolijt van de verzamelde pers) en ettelijke staaltjes psychologische oorlogsvoering maken van dit verhaal een must voor elke sportliefhebber.

Lees een stukje

Doordat zijn gigantische inspanning zonder resultaat bleef, raakte Foreman dermate uit zijn evenwicht dat Ali hem dwars door de touwen heen had kunnen slaan. 'Niets,' siste Ali. 'Je slaat aldoor mis.' De bel ging en Foreman zag er somber uit.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
anoniem
26/10/2023
5

Boksen is de beste sport. 

Mohammed Ali de beste bokser.

hamo redone
05/10/2023
5

Heel goed boek.

 

nathan demunck
14/01/2022
0

Zeer mooi boek.

umud
16/11/2014
0

zeer goed boek alleen moet er nu nog de boekbespreking op

Wat vind JIJ?

Aantal sterren