Cover van boek Het geheim van het Nachtegaalbos
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2017 | 319 pagina's
ISBN: 9789025767228

Het geheim van het Nachtegaalbos

Na de dood van zoon Robert verhuist de familie Abbott van Londen naar ‘Huize Hoopvol’, een oude woning aan zee. Henry (Henriëtta) ziet hoe haar moeder steeds verwarder wordt. Wanneer haar vader naar het buitenland reist, neemt de overijverige dokter Hardy de zorg voor Henry’s moeder volledig op zich. In het geheimzinnige Nachtegaalbos achter het huis maakt Henry kennis met een mysterieuze vrouw, Mot. Zij heeft ook een groot verlies geleden en biedt Henry troost. Wanneer dokter Hardy besluit om Henry’s moeder te laten opnemen, beseft Henry dat ze in actie moet komen. Kan ze haar familie nog op tijd redden?

Geïnspireerd door de sprookjes uit haar kindertijd, schrijft Lucy Strange een mysterieus verhaal, met een sprookjesachtige sfeer. Je vraag je af wat er echt gebeurt en wat fantasie is. Een intrigerend debuut over verlies en afscheid nemen, waarin hoop steeds weer overwint. De cliffhangers zorgen ervoor dat je wil blijven lezen.

Lees een stukje

Achter een van de bovenramen bewogen hoge schimmen. Een groepje kronkelende silhouetten – drie mensen – nee, vier! Wie konden dat in vredesnaam zijn, zo laat op de avond bij ons boven? Vader, mama, juffie Jane en… Wie nog meer?
Weer ontsnapte er een gil uit het raam, de schaduwen dansten in een vlaag van beweging, en toen klonk er een langere kreet. Een meelijwekkend gejammer.
Het was geen uil.
Het was mijn moeder.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.92857
4.9/5 7 stemmen
Sisi
26/08/2021
5

Leuk

Mona
06/12/2020
5

Een heel dik boek maar het las super vlot! Dit is mijn nieuw favoriet boek! Ik vond het een heel sterk verhaal met veel spannende maar ook triestige dingen in. Een enorme aanrader!

Karsten
20/10/2020
5

Ik ga het later zeker eens lezen

Floor
22/09/2019
0

Mischien ga ik dit boek ook wel eens lezen. Lijkt me ook wel een spannend boek.

evaatje
24/04/2018
0

het is een goed boek voor mensen die van drama houden

Wat vind JIJ?

Aantal sterren