Cover van boek Het boek van Beatrice
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2022 | 255 pagina's
ISBN: 9789401484305

Het boek van Beatrice

In een wereld lang geleden, waar oorlog regeert en meisjes niet mogen lezen noch schrijven, ontwaakt Beatrice naast een geit. En niet zomaar een geit, nee hoor: de geit Answelica bombardeert zichzelf meteen tot de beschermer van Beatrice.
Samen met een monnik met een ronddwalend oog, een jongen die vliegensvlug is én een koning die geen koning meer wil zijn, duikt ze het avontuur in, op de vlucht voor een gevaarlijk geheim. 
Dit boek met gouden kaft, verluchte beginletters bij ieder nieuw hoofdstuk (zoals in de echte middeleeuwse manuscripten) waarin zeepaardjes en zeemeermin een belangrijke bijrol spelen, sluit je meteen in je hart. Een ode aan de kracht van verhalen met een vleugje avontuur en een snuifje magie!

Lees een stukje

En in het donkere bos, behaaglijk binnen in een boomstam, zit broeder Edik over een manuscript gebogen. Hij tekent een zeemeermin met een juwelenstaart. Hij tekent een zeepaardje met één oog. Hij tekent een loopjongen en een merel en een koning. Hij verlucht de wereld van Beatrice' verhaal. Hij maakt een boek. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
Anoniem
10/06/2023
3

Het boek is zeer spannend om te lezen en het is prima voor de echte lezers! 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren