
Het beste kookboek ter wereld : niet alleen voor kinderen
Wil je weten hoe je chili sin carne, tomatensoep, mini-quiches met groenten of perziken met tonijn maakt? Met dit kookboek kan je meteen aan de slag. Voor elk moment van de dag is er iets te vinden: van drankjes tot gebak, van ontbijt tot aperitiefhapjes en van brooddoosgerechten tot avondeten met en zonder vlees. Ook altijd handig: op de foto's zie je hoe je gerecht eruit zou moeten zien. (Geen zin om zelf te koken? Toon dit kookboek dan aan je ouders en vraag met je puppy-ogen of zij die pita met avocado en kip voor je kunnen maken.)
Extra fijn aan dit kookboek is dat je veel weetjes krijgt bij de gerechten. Zo heb je aan tafel meteen interessante gespreksstof!
Lees een stukje
De eerste papas fritas (gefrituurde aardappelen) werden door de Spanjaarden al in de zeventiende eeuw gebakken. Het waren aardappelplakjes in plaats van friet en er werd heel weinig vet gebruikt om ze te bakken. Vet was namelijk een duur product in die tijd. Pas in de achttiende eeuw begonnen rijke mensen allerlei zaken te bakken in heel veel vet: frituren dus. Het duurde even voor ze dat ook met aardappelen deden. Eerst probeerden ze het met aardappelplakjes, maar die bleven aan elkaar plakken. Staafjes waren handiger. De friet was geboren!
Wat andere lezers vinden
Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.