Cover van boek Galatea
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Orlando | 2022 | 75 pagina's
ISBN: 9789493081666
Dit boek staat in de lijst Mythen en legenden

Galatea

Dit verhaal gaat over een beeldschone vrouw, en dat mag je letterlijk nemen. Ze is een vrouw uit één stuk marmer gehouwen. Haar schepper wordt verliefd en neemt haar, Galatea, tot echtgenote. Als je nu denkt dat de twee nog lang en gelukkig leven, heb je het mis. Galatea verblijft in een inrichting waar ze voor dood achtergelaten wordt. Ze krijgt enkel nog bezoek van haar echtgenoot. Hij dwingt haar tot een ziekelijk spel. Als Galatea haar dochter wil terugzien, zal ze haar schepper moeten misleiden.

Ken je de mythe van Pygmalion? Daarin wordt een beeldhouwer verliefd op zijn eigen creatie. Zodra het beeld in een vrouw verandert, is het verhaal afgelopen. Dit duister geïllustreerde kortverhaal kan je lezen als een antwoord op de mythe. Het beeld is niet alleen mooi. Het krijgt een eigen naam en een stem en een rijke gevoelswereld. Galatea staat ook op zichzelf. Het is dus helemaal niet erg als je de mythe van Pygmalion (nog) niet gelezen hebt.

Lees een stukje

'Ga nu meteen liggen,' zei hij.
Nadat ik had gehoorzaamd, pakte hij mijn pols en hield hem vast. 'Je hartslag is traag', zei hij.
Natuurlijk was mijn hartslag traag, want ik was vroeger van steen geweest, maar dat zei ik niet.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
emily
15/05/2023
1

Ik wil mijn mening geven over Galatea, geschreven door Madeline Miller. Ik vind het een zeer onduidelijk boek. Er zit geen logica in het verhaal. Wel is het lezen van het boek heel makkelijk. Het zijn korte zinnen waardoor het lezen heel vlot gaat. De illustraties zijn zeer mooi. Op elke pagina vind je een bijpassende tekening. De afbeeldingen geven echt zin om het boek te lezen. 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren