Cover van boek En ik dan?
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Halewyck | 2017 | 207 pagina's
ISBN: 9789461317063
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib : onderweg

En ik dan?

Emma’s vader verliet het gezin toen ze zeven was. Nu krijgt ze van hem voor haar veertiende verjaardag een indrukwekkend cadeau: hij neemt haar mee op een reis naar Amerika. Emma zelf vindt het fantastisch, haar moeder is nogal sceptisch. Maar Emma is vastberaden en wil kost wat kost vertrekken, zowel om Amerika te zien als haar vader opnieuw te leren kennen. Zou dat lukken? Of zijn ze al te lang van elkaar vervreemd?

Luc Descamps schrijft over een emotioneel onderwerp, maar gebruikt daarbij best veel humor. Ook is de achtergrond – een echte Amerikaanse roadtrip – een fijn element.

Lees een stukje

‘Meen je dat nou echt, Edwin?’
Haar stem klinkt ijskoud. Ik voel meteen hoe laat het is. Als mijn moeder verontwaardigd is, lijkt het alsof de deur van een gigantische koelcel wagenwijd wordt opengezet. Omdat ik al weet wat er gaat komen, laat ik mijn vader los en wacht op de doodsteek die mijn moeder ongetwijfeld zal toebrengen? Paps is nooit opgewassen geweest tegen haar.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.1
Noor
06/06/2022
5

☺️

Andrea
29/05/2022
5

ik vond dat dit boek heel realistisch was, er waren heel herkenbare stukken in het boek. Het boek vond ik in het algemeen super leuk. Het was verslavend om te lezen. Fantastisch goed boek voor tieners.❗️😋

Adam Vereecken
09/01/2022
4

Langs de ene kant heb ik het boek graag gelezen doordat er echt wel toffe stukken in zaten. Het verhaal was zeker wel origineel. Er waren ook delen die nog herkenbaar waren, bv hoe ze discussieerde met haar ouders. Het boek las wel erg vlot, dat was tof.

Langs de andere kant zaten er ook hoofdstukken bij die wat saaier en langdradig waren of waarin niet veel gebeurde.

Fran Matthijssen
27/11/2021
4

Het is een supertof boek, zeker een aanrader.

RGLoL2007
24/02/2021
0

heel tof ik ga zeker de 2 lezen☺️

Ilona
04/12/2020
4

Ik vond het boek zeer leuk om te lezen er zijn veel leuke toffe hoofdstukken. Er waren wel een paar hoofdstukken waarvan ik al wist wat er ging gebeuren maar dat vond ik zeker geen probleem. Alleen snap ik niet zo goed wat de cactus te maken heeft met het boek maar dan nog vond ik het een leuk boek dus daarom geef ik dit boek vier sterren.

Mathieu Duyck olvh
30/11/2020
2

ik vond het niet een mooi boek maar ik heb er wel van genoten. Ik vond dat de afbeelding niet bij het boek past met de titel erbij omdat een cactus er niet bij hoort. Ik geef dit boek 2 sterren door de afbeelding en de titel en het verhaal zelf omdat het veel te lang over hetzelfde gaat en het niet mijn genre is.

Yden Obreno OLVH
30/11/2020
3

Ik vond het een leuk boek. Ik vond het wel een leuk thema, maar na de helft van het boek wist ik al een beetje wat er ging gebeuren. Ik vond ook dat de cover niet echt bij het verhaal past. Ik snap niet wat die cactus daarmee te maken heeft. Voor de rest is het wel een leuk boek.

 

Anoniem Pje
01/11/2020
5

❤️

mega leuk boek!

 

zeker aan te raden :)

 

 

 

alleen voor mensen met humor! :)

lies
23/10/2020
0

leuk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren