Cover van boek Een wereldreis door de kunst
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 143 pagina's
ISBN: 9789047710066

Een wereldreis door de kunst

Het boek dat doet wat de titel belooft: het neemt je mee op reis. Van het verleden naar het heden en langs allerlei kunstrichtingen over de hele wereld. Natuurlijk kan niet álle kunst worden besproken. Maar dit boek maakt een knappe selectie van belangrijke kunstperiodes en belangrijke kunstenaars - doorheen verschillende culturen en continenten. Reis mee naar Nawarla Gabarnmung in Australië, naar Angkor Watt in Cambodja, naar Isfahan in Iran en naar Parijs... en trek je ogen wagenwijd open bij al dat moois!

Kunstgeschiedenis meets tijdmachine: dat is dit boek. Met veel moois, veel informatie en ook met stof tot nadenken - bijvoorbeeld over hoe politiek, religie en kunst elkaar altijd beïnvloed hebben.

Lees een stukje

Kom mee op avontuur. Dit boek is een tijdmachine die je de hele wereld over voert. We trekken van Noord-Amerika zoals het tienduizenden jaren geleden was naar het Rio de Janeiro van vandaag en intussen doorkruisen we alle continenten, op Antarctica na.
Onderweg kun je je voorstellen dat je met een kapmes een pas door de jungle hakt, in een karavaan door de woestijn rijdt of vanuit het kraaiennest van een schip uitkijkt over zee.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 4 stemmen
Thomas Depauuw
23/01/2022
4

Ik vond het een heel inspirerend boek en een doorlopende tekst. Ik ben blij dat ik dit boek heb gekozen. Zeker een aanrader

Wiebe
10/01/2022
2

Ik vond het boek niet interessant want ik begreep er ook niet heel veel van. Als je van kunst en geschiedenis houd, is dit boek zeker een aanrader. Anders zou ik het niet aanraden. De structuur van het boek is wel mooi en goed gedaan. De schrijfwijze is ook mooi.

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren