Cover van boek Een ongemakkelijke waarheid
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Meulenhoff | 2007 | 191 pagina's
ISBN: 9789029079884
Dit boek staat in de lijst Klimaat

Een ongemakkelijke waarheid

Iedereen die bezorgd is over het milieu zou dit boek eens moeten bekijken. Dieren sterven uit en het klimaat verandert. Als we niets doen tenminste. Dat wil de schrijver duidelijk maken: nu kunnnen we nog iets ondernemen tegen de opwarming van de aarde. Doen dus!
Al Gore is een belangrijke Amerikaan. Hij deed ooit mee aan de presidentsverkiezingen. Nu zet hij zich in voor het milieu. Over de toekomst van de aarde maakte hij ook een film.

Al Gore heeft dit boek geschreven in de hoop dat kinderen en jongeren meehelpen om een klimaatcrisis te voorkomen. Als je zijn tekst leest en de vele mooie foto's in dit boek ziet, begrijp je dat er nu echt iets móet gebeuren.

Lees een stukje

De beroemde Amerikaanse schrijver Mark Twain heeft eens gezegd: 'Dat wat je niet weet levert geen problemen op, maar wel dat waar je zeker van bent maar dat niet is.' Zijn worden zijn zeker waar in verband met de klimaatcrisis. Veel mensen zijn er ten onrechte van overtuigd dat de aarde zo groot is dat de mens haar geen schade kan toebrengen.
Misschien was dat vroeger zo, maar nu niet meer.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.75
2.8/5 8 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren