Cover van boek Een Mann
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Leopold | 2016 | 377 pagina's
ISBN: 9789025871376
Dit boek staat in de lijsten Boeken over boekenPapaboeken

Een Mann

Klaus Mann is nauwelijks 19 jaar, maar al de auteur van een roman, verhalenbundel en een toneelstuk. Ondanks die literaire successen blijft Klaus naar eigen aanvoelen slechts in de schaduw staan van zijn beroemde vader Thomas. Klaus besluit z’n jeugdherinneringen op papier te zetten en de oorzaken voor de moeilijke vader-zoonrelatie te achterhalen. Klaus begint z’n verhaal met kleurrijke herinneringen aan het opgroeien in de elitaire schrijversfamilie Mann. Centraal staat de innige band met z’n oudere zus Erika. Maar Klaus vertelt ook over zijn ontluikende homoseksualiteit. 

Klaus ondergaat een opmerkelijke evolutie als mens én auteur. Hij begeeft zich in de hoogste artistieke kringen, ontmoet er flamboyante figuren als Marlene Dietrich en Ernest Hemingway. Die fascinerende verhaalstof wordt sterk uitgewerkt tegenover de achtergrond van Europa in de swingende jaren 20. 

Lees een stukje

‘Mijn vader kuste me welterusten en ging weg. Het spook is die nacht niet verschenen en ik heb het nooit meer gezien. Ik vond het geweldig dat mijn vader zoveel macht over spoken had en wist zeker dat hij over magische krachten beschikte. Ik ben hem ‘de tovenaar’ gaan noemen en al gauw werd dat de bijnaam die iedereen bij ons thuis hem gaf.’ ‘Mooi verhaal,’ zei Sylvia. ‘Zo’n vader zou iedereen wel willen hebben.’ ‘Ja. Ik keek huizenhoog tegen hem op en wist zeker dat hij er altijd voor me zou zijn als ik in de problemen zat.’ ‘Maar dat was dus vroeger,’ zei Sylvia. ‘En later?’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren