Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Van Goor | 2017 | 190 pagina's
ISBN: 9789000354764

Een goede kans : kies hoe je de wereld ziet

Terwijl Minty nog volop de pijnlijke echtscheiding van haar ouders probeert te verwerken, verschijnt de mysterieuze, ondoorgrondelijke Ned Buckley in haar klas. Minty is meteen in zijn ban. Ned komt en gaat wanneer hij wil, lijkt geen vrienden nodig te hebben en woont met zijn oma in een oude caravan. Door hun gemeenschappelijke fascinatie voor paarden, leert Minty deze zogenaamd ‘wilde’ jongen beter kennen. Ze ontdekt zijn ‘geheim’, maar ook zijn grote droom. Minty is vastbesloten om Ned hierbij te helpen, maar dat is buiten de ordehandhavers gerekend...

Minty is een bevlogen verteller. Hoe moeilijk haar leven ook is, ze vertelt met veel humor over de dagelijkse beslommeringen en de groepsdruk op de middelbare school. De lezer volgt Minty’s evolutie: van een braaf meisje dat steeds haar ouders en leerkrachten gehoorzaamt, tot een ondernemende tiener, die beseft dat je soms de regels dient te verbreken: "Jij beslist hoe je naar de wereld kijkt. Jij besluit hoe jouw versie van de werkelijkheid er uit ziet." Een warm verhaal, vol hoop en geloof in jezelf, en met een bijzonder pleidooi voor de kracht van ware vriendschap.

Lees een stukje

Het kwam door Ned dat meneer Doyle een pacemaker moest laten plaatsen. Meneer Doyle zat in zijn auto te telefoneren toen Ned recht op hem af galoppeerde op een van zijn paarden. Ik had het zien gebeuren toen ik mijn fiets in het rek zette. Meneer Dolye draaide zijn hoofd om, zijn ogen werden heel groot en zijn wenkbrauwen schoten heel ver omhoog op zijn voorhoofd. Waarschijnlijk is het al angstaanjagend genoeg om iemand in volle vaart in de richting van je auto te zien galopperen als je op dat moment niet achter het stuur zit.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren