Cover van boek Wie ik ben
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2015 | 168 pagina's
ISBN: 9789025865764

Wie ik ben

Samen met z’n boezemvrienden Rico en Willem terroriseert de populaire Jeroen z’n klasgenoot Jelmer. Als Jelmer zelfmoord pleegt, weigert Jeroen echte emoties toe te laten of z’n betrokkenheid te overdenken. Via herdenkingsmomenten op school en gesprekken met klasgenote Anne begint Jeroen te twijfelen. Waren de ‘grappen’ wel zo onschuldig? En hoe betrouwbaar zijn Willem en Rico echt? Jeroen wordt meer en meer verteerd door schuldgevoelens en besluit z’n ouders en klassenleraar de waarheid te vertellen…

Een snoeihard en genuanceerd verhaal dat een blijvende indruk nalaat, over pesterijen, schuldgevoel en ware vriendschap.

Lees een stukje

Fransen doet de deur dicht. Hij gaat voor het bord staan en wacht tot we zitten. Hij schraapt zijn keel en zegt dan langzaam: ‘Ik moet jullie iets heel ergs vertellen. Zoals jullie zien is Jelmer er niet.’
En opeens zie ik de lege tafel. Naast die van Onno. Vooraan, tegen het bureau van Fransen. Het is of er koud water mijn buik in stroomt. Alsof ik elk moment in mijn broek kan pissen.
‘Het spijt me dat ik jullie moet vertellen dat Jelmer is overleden. Gisteravond heeft hij een eind aan zijn leven gemaakt.’ Het water in mijn buik bevriest. Een steenkoude klomp. Ik kan nooit meer lopen. In het lokaal is het stil. Doodstil.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 2 stemmen
Jadya
15/06/2023
0

Het is heel interessant 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren