Cover van boek Duivelsstrijd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2012 | 167 pagina's
ISBN: 9789059084575

Duivelsstrijd

17de eeuw, de Zuidelijke Nederlanden. Dorothea woont bij haar oom, bisschop Hemelsoet. De mensen bewonderen hem, ze menen dat hij streng en vroom is. Ze weten niet dat hij elke nacht vecht tegen de duivel in hem. Lieven is de zoon van de beul, door iedereen veracht. Hij maakt ’s nacht jacht op de weerwolf die de stad teistert – en verdenkt Dorothea.

‘Neem een grote portie fantasie en voeg er een scheut geschiedenis en een kleine droom aan toe. Kruid bij met bizarre plots en vreemde personages. Laat het geheel een tijdje sudderen op een zacht vuurtje en je hebt een boek van Wendy.’ (Wendy Stroobant)

Lees een stukje

Ze loopt achter hem aan tot ze de huizen voorbij zijn en ze na een bocht helemaal uit het zicht van de mensen zijn verdwenen. Er zijn nu alleen nog het water, de bomen en wat lentegroen. En zijzelf natuurlijk en - ze kucht en hij draait zich om - hij dus.
Zo staan ze tegenover elkaar. Hij met die vuurrode striemen op zijn gezicht en dat kleine boekje in zijn grove handen. Zij met een belachelijk bonzend hart, haar armen langs haar zij, de mand in haar rechterhand.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.8125
3.8/5 8 stemmen
athenaparthenos
24/09/2018
0

walgelijke voorkant.
maar een al iets beter boek

kiara
28/10/2015
0

saai boek

larsverwerft
21/10/2015
0

cool

Wat vind JIJ?

Aantal sterren