Cover van boek Donds offer
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2014 | 47 pagina's
ISBN: 9789000336685

Donds offer

Morgen zal Darra sterven. Want morgen wordt ze 13 jaar. Haar hele leven al weet Darra dat dit zal gebeuren. Het is simpelweg de gewoonte in het dorp waar ze leeft: het dertiende kind moet sterven op zijn dertiende verjaardag. Alleen dan volgen 13 jaar vol voorspoed.
Darra groeide eenzaam op, bij de dorpoudste Cail. Pas op de avond voor haar dood ontmoet ze haar tweelingbroer Bawn. Hij is het twaalfde kind. Of is het andersom?

Je leest over een dorp waarin bewoners leven onder het juk van bijgeloof en onbarmhartige goden. Zijn ze gewoon bange mensen, of is er meer aan de hand? In dit verhaal van nog geen vijftig bladzijden word je helemaal meegezogen. Het verhaal ontroert je en zet je aan het denken. Vijftig kleine bladzijden om van te genieten!

Lees een stukje

'Hier ben ik,' zei Bawn. Hij sloeg zijn armen om haar heen. 'Ik kon het geen morgen laten worden zonder jou te hebben gezien. Maar ik wist niet dat het ons zoveel verdriet zou doen.' Hij drukte haar tegen zich aan. 'Als ik met je kon ruilen, zou ik niet aarzelen. Ik heb er nooit om gevraagd de eerste te zijn van de tweeling.' 'En ik niet om de tweede te zijn. Ik wou dat ik nooit geboren was,' zei Darra. 'Hoe is het nu met onze moeder? Die ze Meb noemen? Komt ze morgen, om me te zien verdrinken?'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
moha
19/09/2022
5

heel tof, zeker lezen!

jessica de vries
12/03/2016
0

dit is een kort verhaal. het wordt heel erg mooi geschreven. het is wel kort maar een goed einde. dat je niet een gevoel hebt dat er iets mist. als je iets snel wil lezen, dan raad ik je dit boekje aan.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren