Cover van boek De zee zien
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Fontein | 2015 | 158 pagina's
ISBN: 9789026139130

De zee zien

Kees is 15 jaar wanneer hij zijn vriend Jan van de schoorsteenpijp ziet vallen. Jan is op slag dood. Kees zou ook omhoog klimmen, maar krabbelde op het allerlaatste moment terug. Hij vertelt aan niemand dat hij Jan heeft zien vallen. Wanneer Kees bijna 70 jaar is, blikt hij terug op zijn vriendschap met Jan en wat er toen gebeurd is. Hij denkt ook terug aan zijn verliefdheid voor Marijke, de tweelingzus van Jan.

Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. Kees Meinderts schrijft in mooie taal over thema's als rouw, schuld en onschuld en vriendschap. Er is ook ruimte en aandacht voor de liefde. Een poëtisch, ontroerend boek waar je helemaal in kan verdwijnen.

Lees een stukje

Jan bleef de hele weg naar het strand stil en in zichzelf gekeerd. Mijn pogingen hem aan de praat te krijgen liepen op niets uit. Hij zei ja of nee of helemaal niets. Ik gaf het op en fietste zwijgend naast hem. Als we gedwongen waren achter elkaar te rijden en ik vooropging, keek ik angstvallig om om te zien of hij me nog wel volgde. We reden de hoge duin op en bleven op de top staan. Voor ons lag de zee.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Katina_04
21/09/2018
0

Kei leuk boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren