Cover van boek De wet van staal
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Luitingh-Sijthoff | 2014 | 317 pagina's
ISBN: 9789024564781

De wet van staal

Na twintig jaar als wetsdienaar in de Ruigte wordt Waxillium Ladrian, ‘Wax’, teruggeroepen naar hoofdstad Elendel om daar in plaats van zijn overleden oom hoofd van zijn Huis te worden. Hij begint aan een heel ander soort avontuur: politiek en een huwelijk dat de financiële toestand van zijn Huis moet redden. Als zijn toekomstige bruid ontvoerd wordt door de dievenbende waarvoor zijn vroegere hulpsheriff Wayne hem al was komen waarschuwen, besluit Wax zijn pistolen weer op te nemen om haar te redden.

Driehonderd jaar na de avonturen van Vin en Kelsier keren we terug naar Scadrial, waar de trilogie Het Laatste Rijk zich afspeelde. De wereld is erg veranderd, en ook de manier waarop Erstmagie en Ferrochemie voorkomen in de bevolking. Het is erg leuk om deze unieke magische setting te zien terugkeren in western-vorm, met sheriffs en dievenbendes en treinovervallen. Wax en Wayne hebben een schitterend gevoel voor humor en ook de dame in het gezelschap laat zich niet onbetuigd.
Je hoeft niet eerst Het Laatste Rijk te lezen, maar je zal wel af en toe iets missen.

Lees een stukje

Ze haalde haar schouders op, maar haar ogen glommen tevreden. Die ogen vertoonden tegenwoordig lijntjes opzij, veroorzaakt door het onbarmhartige zonlicht op de Ruigte. Er was een tijd dat zij en Wax een score hadden bijgehouden van wie de ander de meeste keren had gered. Maar ze waren jaren geleden al de tel kwijtgeraakt.
‘Zorg voor dekking,’ zei Wax zacht.
‘Met wat?’ vroeg ze. ‘Met verf? Kussen? Je bent al bedekt met stof.’
Wax keek haar met opgetrokken wenkbrauwen aan.
‘Sorry,’ zei ze grimassend. ‘Ik heb de laatste tijd te veel met Wayne gekaart.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren