Cover van boek De waarheid volgens Mason Buttle
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 253 pagina's
ISBN: 9789047710264
Dit boek staat in de lijst Pesten

De waarheid volgens Mason Buttle

Wat zou jij doen als je beste vriend verongelukt en de politie niet wil geloven dat jij er niets mee te maken hebt?
Anti-held Mason had één goede vriend. Die vriend is verongelukt. Sinds die dag krijgt Mason geen rust. De inspecteur van de politie vermoedt dat Mason een rol speelde in het ongeluk en op school wordt hij elke dag gepest. Gelukkig ontmoet hij Calvin, de kleinste, dunste en slimste jongen van school. De twee worden vrienden. Dan verdwijnt Calvin… Is dit toeval?

Zoals de titel - De waarheid volgens Mason Buttle - aangeeft is de waarheid niet altijd eenduidig. Dit boek speelt slim met het concept van "waarheid". Als lezer word je meegezogen in het mysterie en krijg je een heel wat voorgeschoteld om eens diep over na te denken.

Lees een stukje

In de bovenkamer van de bouwval zit Calvin op het bed dat onder het lage deel van het plafond is geschoven. Hij is met zijn tablet bezig. Dat doet hij heel veel. Als hij iets opzoekt vindt hij meteen weer iets anders om op te zoeken.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.8
3.8/5 5 stemmen
Emmelie Declercq OLVH
30/11/2020
0

Ik vond het een leuk en spannend boek, maar soms ook doorsnee. Sommige stukken waren niet zo mijn ding en een beetje eenvoudig, waardoor het een beetje saai werd. Het heeft een goede opbouw. Het begin was best wel mysterieus, maar na een paar hoofdstukken lezen, kom je erachter wat er is gebeurd met zijn vriend. Op het einde kreeg je een kleine plottwist. Het was zo onverwacht. Het is zeker een aanrader! ✌️

Siebe Lecomte - OLVH Brugge
18/11/2020
4

“De waarheid volgens Mason Buttle” was een tof, ontspannend en vlot te lezen boek! Het was tof omdat het echt kan gebeuren de dag van vandaag. Ontspannend omdat je je kan inleven in het verhaal. Je wil de hele tijd blijven lezen omdat er altijd wel iets spannends gebeurt. Het leest vlot want het is mooi geschreven en alles is mooi verwoord. Het boek kan je overal lezen, want het boek sleurt je volledig mee zodat je jouw omgeving vergeet. Een echte aanrader voor jongeren.👍

Toon
04/11/2020
5

Eens je bent begonnen wil je nooit meer stoppen👍

noah
06/10/2020
1

dom saai niet leuk maar super leuk😁

bitch
28/09/2020
5

redelijk leuk👀

Wat vind JIJ?

Aantal sterren