Cover van boek De veertiende goudvis
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Hoogland & Van Klaveren | 2015 | 191 pagina's
ISBN: 9789089671950

De veertiende goudvis

Wanneer Ellies moeder Ellies opa moet gaan ophalen bij de politie, staat haar een grote verrassing te wachten. Deze briljante wetenschapper is erin geslaagd een middel te vinden tegen de ouderdom. Hij is weer een jongen van 13, maar met het brein van een oude wetenschapper. Toch moet hij met Ellie mee naar school. Dankzij haar verjongde opa ontdekt Ellie dat ze van wetenschappen houdt. Ze leert ook nieuwe vrienden kennen. Maar ze doet ook een belangrijke ontdekking waar haar opa niet zo gelukkig mee is.

Lees een stukje

Iets in deze woordenwisseling komt me vaag bekend voor. Alsof het een film is die ik al een keer heb gezien. Ik bekijk de jongen aandachtig, het haar met de grijze punten, het gemak waarmee hij in ons halletje staat, hoe zijn rechterhand open- en dichtgaat alsof hij uit gewoonte iets grijpt. Maar het is de zware gouden ring die los om zijn middelvinger zit die mijn aandacht trekt. Het is zo'n ring die je op de middelbare school krijgt, met een rode steen, en hij ziet er oud en verweerd uit.
'Ik ken die ring,' zeg ik, en dan weet ik weer aan wiens hand ik hem zag.
Ik kijk naar de jongen.
'Opa?' stamel ik.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.3
enneS
24/10/2022
3

Klinkt leuk!?

Olivia
09/01/2021
0

Ik wil dit boek super graag lezen dus ik kies dit. Danny is mijn juf en we moesten een boek kiezen en ik wil dit. Dat was de eerste die er boven uit sprong dus die WIL MOET ik zelf hebben dus lieve vrienden, DEZE IS VAN MIJ

Renske Geudens
21/03/2019
0

Het lijkt me een super tof boek.
Ik zou het graag eens willen lezen.

noah
21/03/2019
0

leuk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren