Cover van boek De terugkeer van Melisse
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2009 | 175 pagina's
ISBN: 9789047701804

De terugkeer van Melisse

De zeventienjarige ik-persoon in dit boek is verliefd op Amina. Een jaar geleden was Ann-Katrin zijn grote liefde, tot zij hem liet vallen. Wanneer hij op een dag de geur van melisse ruikt, herinnert hij zich Ann-Katrin. Zij rook altijd naar citroenmelisse. Hij gaat naar haar op zoek, maar dat loopt niet van een leien dakje. Ann-Katrin (oftewel Melisse) wil niets van hem weten. Wat is dat bovendien met die baby?

De naamloze jongen in dit boek vertelt wat hem overkomen is. Omdat hij zijn verhaal achteraf vertelt, weet je heel lang niet hoe Ann-Katrin en Amina op zijn zoektocht reageren. Dat maakt het verhaal spannend.
Dit boek is een vervolg op De geur van Melisse, maar je moet dat boek niet gelezen te hebben.

Lees een stukje

Ze heette Ann-Katrin en ze was Melisse, mijn Hartelust. Dat zal ik later uitleggen. Ik heb haar ontmoet in de bus naar school. We praatten met elkaar. Ik werd verliefd. We hadden één nacht samen. De dag na onze liefdesnacht ging ik naar Amerika. Toen ik terugkwam, woonde er een andere jongen bij haar. Ik heb gehuild. Zo. Nu heb je de hele Melisse-film in versneld tempo gezien.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.583335
3.6/5 6 stemmen
Lotte Buts
20/12/2015
0

'De terugkeer van Melisse, is een goed boek. zelf heb ik er al betere gelezen, maar dat is dan weer persoonlijke voorkeur. ikzelf vond dat er wat meer spanning in het boek mocht zitten. de verhaallijn is echter wel goed gevonden. het is dan wel een fictief boek, maar het is zeker realistisch wat er zich afspeelt.

Emilia
18/11/2013
0

Het boek 'de terugkeer van melisse' is een heel mooi boek. Het is ook niet zo dik want het is maar 176 pagina's. In het begin was het boek echt niet mooi! Het was veel te langdradig en saai. Ook was het heel moeilijk om te begrijpen want er stonden hele moeilijke woorden in. Sommige pagina's moest ik zelfs 2 keer lezen omdat ik het anders niet begreep. Naarmate ik het boek verder begon te lezen, werd het heel mooi! Zo las ik het in 3 dagen helemaal uit. Ik wou de hele tijd verder lezen om te weten wat er ging gebeuren.
Het is dus een echt aanrader!

Chayenne
03/12/2012
0

Ik vond het zeker geen slecht boek. Het was alleen in het midden een beetje te langdradig voor mij. Het begin en het einde vond ik wel goed omdat ik altijd wou weten hoe het verder zou gaan. Ik denk wel niet dat ik het boek aan iemand zou aanraden.

Mira
14/10/2012
0

Erg mooi boek, al vond ik dat de ontknoping spannender had mogen zijn (als Melisse plots terug opduikt blijkt het dat ze zwanger is van hem). Ik vond het eerste deel ('De geur van Melisse') beter. Maar toch is dit boek weer heel poëtisch en staan er keiveel mooie zinnen in.

Melissa Vanderwee
01/06/2011
0

Ik vind 'De terugkeer van Melisse' echt een prachtig boek. Het bevat alle elementen dat een goed boek nodig heeft. Het is een zeer spannend verhaal, het trekt me vooral zo aan omdat het ook gaat over een jongen van mijn leeftijd. In sommige dingen die hij meegemaakt heeft, voel ik echt met hem mee. Toen ik aan het lezen was had ik echt de drang om het hele boek uit te lezen. Het is zo realistisch, je vindt dit zo vaak dat een meisje zwanger wordt en dan wegvlucht maar als je als jongen/vader dit niet weet en je ziet het meisje nog graag dan moet dit hard aankomen. Ik ga zeker nog boeken lezen van Per Nilsson, en ik raad dit boek zeker aan iedereen aan!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren