Cover van boek De nacht van Ronke
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2021 | 166 pagina's
ISBN: 9789045125251
Dit boek staat in de lijst Wereld Braille Dag

De nacht van Ronke

Ronke is dol op hardlopen en sterren, maar ze doet het allebei alleen in gedachten. Ze is namelijk blind. Tijdens een sterrenkamp ontmoet ze Nouri. Hij wil Ronke helpen en zoekt plaatsen waar ze echt kan rennen. Ondertussen probeert Ronke hem ook te helpen. Nouri's grootvader wilde hem nooit zien, maar nu hij ziek is, wil hij dat ineens wel. Voor Nouri hoeft het niet meer. Zal hij daar geen spijt van krijgen? 

Wanneer Nouri een fantastische plek vindt om Ronke te laten rennen, beseft Ronke dat Nouri die plek niet zomaar gekozen heeft. Het wordt een zware tocht vol spanning en emotie. 

Lees een stukje

Alle sterrenbeelden zaten opgeslagen in de toppen van mijn vingers. Thuis, op de muren van mijn slaapkamer, had ik dan ook een gigantische kaart van het heelal. Overal hingen honderden mini-Smarties als sterren en planeten. Ik en papa waren ermee begonnen toen ik zeven was en de vorm van de Kleine Beer wilde kunnen voelen. Papa had de Smarties heel voorzichtig met suikerlijm in het juiste patroon op de muur geplakt. En dat waren we sindsdien blijven doen. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren