Cover van boek De blauwe vleugels
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2018 | 184 pagina's
ISBN: 9789021414874

De blauwe vleugels

Josh en zijn broer Jadran vinden tijdens de vakantie een gewonde kraanvogel. Jadran is vastbesloten hem mee te nemen naar hun appartement. Daar kunnen ze hem verzorgen en hem opnieuw leren vliegen. Mama probeert Jadran op andere gedachten te brengen, maar dat haalt niets uit. Ze noemt hem niet voor niets Reus. Wanneer de vlieglessen van start gaan en Josh door Jadrans fout een lelijke val maakt, stemt mama ermee in dat Jadran naar een zorginstelling verhuist. Maar broers haal je niet zomaar uit elkaar. Josh en Jadran slaan op de vlucht en brengen de kraanvogel zelf naar het zuiden.

Lees een stukje

‘Jadran, blijf staan!’ riep mijn mama vanaf de oever. Dat betekende zoveel als: hou hem tegen, Josh. Ik schoof mijn mouwen over mijn handen om me niet te snijden aan de scherpe bladeren. Mijn broer sloeg wild met zijn armen en trapte de stengels plat. De kraanvogels trokken de vleugels op en riepen steeds harder. Kaa kroe-ie! Kaa kroe-ie! ‘Wacht dan toch, Reus!’ riep ik. Jadran maakte een toeter van zijn handen. ‘Ik doe jullie geen kwaad! Ik doe nooit iemand kwaad!’ En toen stoven ze op, allemaal tegelijk.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 6 stemmen
Oscar
17/01/2022
4

Ik vond het een leuk boek want het gaat over familie en ook een beetje over reizen.

Serin
15/01/2022
0

Leuk idee 

Amélie
25/11/2021
4

Ik vond het boek heel leuk en ook mooi. Het is leuk om te lezen omdat er ook wat spanning in zit. Ik zou zeggen lees het boek want het is echt leuk.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren