Cover van boek De kleine Odessa: het geheim van Lode A.
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2013 | 564 pagina's
ISBN: 9789401406802

De kleine Odessa: het geheim van Lode A.

Eindelijk! Het spannende vervolg op De kleine Odessa: het levende boek is verschenen. In dit tweede deel verblijft Odessa alweer een jaar in Scribopolis; ze volgt schrijfcursussen bij Kafka, zet haar adoptievader Shakespeare tot het schrijven van het wereldberoemde ‘Sonnet 18’ aan en mag de zusjes Brontë nog steeds tot haar vriendinnen rekenen. Haar biologische vader Mabarak verstoort de rust echter andermaal in Scribopolis: ditmaal wil hij het geheim van de wereldliteratuur achterhalen.
Als Boekus wordt gestolen, is Odessa verdachte nummer één. Enkel Shakespeare gelooft in haar onschuld, maar hij werd ontvoerd. Om hem te redden, gaat Odessa een verbond met Mabarak aan. Het betekent het begin van een serie bijzonder spannende gebeurtenissen. Odessa moet belangrijke keuzes maken, en zich de vraag stellen of ze haar gevederde vriend Lode A. wel echt kan vertrouwen.

Tal van grootheden uit de wereldliteratuur passeren in dit verhaal de revue, soms in subtiele beschrijvingen, dan weer als sterk uitgewerkte karakters. Voor de boekenwurmen onder ons is het heerlijk om op zoek te gaan naar de boeiende verwijzingen naar andere boeken (o.a. Huckleberry Finn, Peter Pan, Les Misérables, …), de raadsels, de woordgrapjes en de taalspelletjes. Daarnaast is Het geheim van Lode A. ook gewoon een spannend, knap geschreven fantasyverhaal.

Lees een stukje

Odessa wilde dat ze één vader had in plaats van twee. Ze had een vader naar wie ze opkeek, naar wie ze verlangde, van wie ze alles wilde leren, maar bovenal, die de enige was die haar had verdedigd tijdens haar proces. Ze stond voor het raam van haar slaapkamer. Ze pakte de smeedijzeren tralies vast die op beval van de Raad voor het raam gemetseld waren. De zon kwam op boven de grillige daken van de stad, vlak naast de koepel van de Bieb, die boven alles uittorende. Hoe lang was het geleden sinds Pegasus haar aan de voet van de koepel had afgezet? Ze liet haar hoofd tegen de tralies rusten. Het was allemaal de schuld van haar biologische vader.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.8
4.8/5 5 stemmen
Odesaaaaatje
11/12/2018
0

Ik heb het eerste boek gelezen en ik heb het gebruikt voor mijn boekbespreking ik heb dit nog niet gelezen ma ik heb er super veel zin in ik ga dat zeker ook lezen een aanrader

Stien
24/09/2014
0

Je moet zeker en vast eens te tijd nemen om het te lezen! Als je het eerste deel niet gelezen hebt is dat niet zo erg hoor! Je kan nog altijd perfect volgen (heb ik trouwens ook gedaan). Als je er als een over hebt nagedacht om zelf een boek te schrijven, krijg je hierdoor vele ideetjes.

Zeker eens lezen dus!

oslo
05/11/2013
0

Is niet goed.

lien1239
25/09/2013
0

Ik heb het boek zelf gekocht na het eerste boek "De Kleine Odessa" en het is net zo goed als het andere. Het houdt je in de ban maar het einde is wel erg... :(

Hanne
22/09/2013
0

Ik vond het een super leuk boek met humoristische en tragedische scènes maar toch blijft het de moeite waard.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren