Cover van boek Skulduggery Pleasant
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Van Goor | 2007 | 386 pagina's
ISBN: 9789000037605
Dit boek staat in de lijst Boeken om bij te griezelen

Skulduggery Pleasant

Stephanie is twaalf wanneer haar oom sterft en haar het grootste deel van zijn fortuin nalaat, en ze heel abrupt te weten komt dat de wereld heel wat groter is dan ze dacht. De boeken vol magie en avontuur die hij schreef, waren namelijk allemaal waargebeurd… Nadat detective Skulduggery Pleasant haar leven red, krijgt ze hem zover dat hij haar aanneemt als partner en haar inwijdt in zijn wereld. Hij is immers niet alleen de allerbeste, hij is ook nog dood.

Laat je niet vangen door het label jeugdliteratuur, want dit boek en deze reeks hebben alles in huis om fantastisch entertainment met heel wat diepgang te bieden voor alle leeftijden. Deze verhalen zullen je lang bijblijven, want de personages zijn levensecht met grote en kleine kantjes, de wereld waarin ze leven is grondig uitgebouwd, en de gebeurtenissen worden elk boek meer episch. Voor lezers die houden van een beetje griezelen en heel veel humor bij hun avontuur.
Helaas zijn er nog maar twee van de tien boeken in de reeks vertaald, maar laat je daar niet door tegenhouden!

Lees een stukje

‘Maar toen oma stierf, zijn ze uit elkaar gegroeid. Daarna begon Gordon zich met vreemde figuren in te laten.’
’Hoe bedoel je, vreemd?’
’Ach, waarschijnlijk vonden wij ze alleen maar vreemd,’ zei Stephanie’s moeder met een lachje. ‘Je vader begon net in de bouw en ik studeerde nog en wij waren wat je noemt een doodgewoon stel. Gordon wilde niet gewoon zijn, en zijn vrienden maakten ons een beetje bang. We hadden geen idee wat ze allemaal uitspookten, maar één ding stond vast: het was niet…’
’Gewoon.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren