Cover van boek De boodschapper
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
The House of Books | 2011 | 352 pagina's
ISBN: 9789044332476

De boodschapper

Als zelfverklaard ‘loser’ leidt de 19-jarige taxichauffeur Ed Kennedy een nogal saai leventje: hij is een waardeloze kaartspeler, hopeloos verliefd op z’n beste vriendin Audrey en de trotse eigenaar van een koffiedrinkende hond. Na een heldhaftig optreden tijdens een bankoverval, ontvangt Ed speelkaarten met daarop onbekende adressen. Vanaf dat moment is Ed de boodschapper. Uitverkoren door een illustere onbekende om een helpende hand te bieden waar nodig, doorkruist hij de stad. De vraag is natuurlijk wie dit allemaal organiseert, en waarom? En wat als de namen van Eds beste vrienden op de speelkaarten opduiken?

Net als de wereldwijde hit De boekendief, is dit een knap boek van de Australische Markus Zusak: vol levensechte, fascinerende personages en spannend tot het einde. Een overrompelend einde, trouwens, dat alle zekerheden moeiteloos onderuithaalt. Alleen al daarom meer dan de moeite waard!

Lees een stukje

De overvaller is kansloos. Dat weet ik. Dat weet hij. Dat weet de hele bank. Dat weet zelfs mijn beste vriend Marvin, die nog kanslozer is dan de overvaller. Het ergst van alles is dat Marvs auto buiten geparkeerd staat in een vijftienminutenzone. We liggen allemaal met ons gezicht plat op de grond, en de meter loopt over een paar minuten af.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.3
4.3/5 5 stemmen
jefgov
17/09/2020
0

saai boek

drs96
12/03/2015
0

het is een tof boek om te lezen, er zijn ook grappige delen.

Tim
19/03/2012
0

Op de een of andere manier slaagt Zusak er steeds in om zijn personages vreemd over te laten komen: ze zijn tegelijkertijd slim, doen belachelijk en serieus tezamen. Dat is een zeldzame eigenschap die een auteur kan oproepen, maar de schrijver is er zeer goed in. Markus Zusak is één van de grote schrijvers uit deze tijd. Toch zeker één boek zal wel een klassieker worden...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren