
Dark Market: Cybercriminelen, cyberpolitie en onze veiligheid in een digitale wereld
Dark Market was een website waar allerlei internetcriminelen elkaar konden ontmoeten. Er werden contacten gelegd, (bank)gegevens verkocht, apparatuur om bankautomaten te kraken verspreid, etc. Aan de hand van de geschiedenis van deze website bijschrijft Misha Glenny hoe cybercriminelen te werk gaan, hoe de politie er probeert tegen op te treden en welke impact dit alles heeft op jouw veiligheid op het internet.
Misha Glenny neemt je mee op een reis rond de wereld, van cybercriminelen in obscure gevangenissen tot bij de FBI. Dark Market is geen droge uiteenzetting, maar een spannende zoektocht naar het antwoord op de vraag hoe veilig wij zijn in deze digitale wereld. Eigenlijk is dit verplichte lectuur voor iedere internetgebruiker.
Lees een stukje
Het internet heeft onafzienbare hoeveelheden data en informatie gegenereerd, waarvan een groot percentage waardeloos is, een groot percentage nog niet geïnterpreteerd is, en een klein percentage zo onjuist is dat het een gevaar oplevert. Onze toenemende afhankelijkheid van netwerksystemen en de onderlinge verbondenheid die zeer gespecialiseerde groepen zoals hackers en functionarissen van inlichtingendiensten in staat stelt zich te bewegen tussen criminaliteit, bedrijfsspionage en cyberoorlogvoering, betekent dat het in kaart brengen en trachten te doorgronden van fenomenen als Dark Market een belangrijke intellectuele en maatschappelijke opdracht is.
Wat andere lezers vinden
Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.