Cover van boek Dag,
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Houtekiet | 2021 | 78 pagina's
ISBN: 9789089249296
Dit boek staat in de lijst Brievenboeken

Dag,

Micha’s leven wordt overhoop gegooid als zijn neef zelfmoord pleegt. De elfjarige jongen heeft niet alleen geen verjaardagsfeest gekregen door de slechte timing, hij is ook zijn allerbeste vriend kwijt. Via anekdotes en brieven aan zijn favoriete voetballer Antoine Griezmann, kijk je mee in het razende hoofd van de stoere maar kleine jongen, die niet begrijpt hoe de wereld zijn gewone gang blijft gaan, die het verdriet een plaats probeert te geven en beetje bij beetje weer wat vreugde toelaat in zijn leven. Twiggy Bossuyt baseerde het verhaal op waargebeurde feiten. Ze ontving een Bronzen Griffel voor deze kwetsbare jeugdroman, waarin ze een zwaar onderwerp draagt met lichte woorden.

Lees een stukje

De rit duurt een eeuwigheid. Meestal kakelen we erop los in de auto. Nu is het akelig stil. Soms klinkt er een diepe zucht, een woord, een snik, en een zin die mijn vader al zeven keer heeft gezegd: 'Je mag zelf kiezen of je Andreas wilt zien, of je mee naar binnen wilt.' 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Lars
19/03/2023
5

Ik heb nog nooit zo een mooi, ontroerend boek gelezen 

Aiko
26/01/2023
5

Het is een kort, maar krachtig boek. Mooi geschreven. Het is wel een triestig verhaal, maar ik vond het interessant om te zien hoe iedereen op een andere manier met verdriet omgaat. Er komen heel veel verschillende gevoelens aan bod in het boek. Het leest heel vlot. 

Remus
09/01/2023
5

Ik vind het een mooi boek. Zeker een aanrader. Ik las dit boek voor school. Het leest vlot en is mooi geschreven. Normaal hou ik niet van boeken, maar dit boek vond ik geweldig. Een triestig en ontroerend verhaal van Twiggy Bossuyt. Ik geloof elk woord dat er staat. Het is een redelijk dun boek in een uurtje uitgelezen. Het boek is ook doenbaar voor mensen met dyslexie. Je word net in het boek gezogen en ziet alles meteen voor je.

Silas
09/01/2023
5

Een prachtig boek. Zeer mooi geschreven.

Yusup Kh
09/10/2022
5

Het boek is heeft een mooi verhaal en een heel rakend verhaal dat geen enkele tiener wil meemaken.

Het is zeker een aanrader!

collin
04/10/2022
5

?mooi

bakj
27/09/2022
5

très bien

Wat vind JIJ?

Aantal sterren