Cover van boek China: alles wat je altijd al wilde weten
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2013 | 95 pagina's
ISBN: 9789401406741
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

China: alles wat je altijd al wilde weten

China is een van de grootste landen van de wereld en heeft heel veel inwoners, namelijk 1,3 miljard! Maar wat weet jij eigenlijk over China? In dit boek vind je heel veel informatie: over Chinese draken, de langste muur ooit gemaakt en beeldhouwwerken van ijs. Er staat een smaaktest in, want Chinees eten ken je vast wel. Ooit wel eens slangenhuid met paprika's gegeten? Of soep van gekookte hondenhersentjes en insectencake toe?

Het boek bevat korte stukjes tekst en heel veel foto's en tekeningen. Je kunt er naar hartenlust in bladeren. Het register wijst je de weg. Of snuffel eens door de inhoudsopgave. Daar staan titels van hoofdstukken die nieuwsgierig maken: 'Ben jij een rat?' of ' Sol niet met een monnik'. Onder elk hoofdstuk staan links naar websites genoemd, waar je nog veel meer kunt vinden over dit bijzondere land.

Lees een stukje

In de 9de eeuw zochten Chinese monniken een stof waardoor je eeuwig zou leven. Ze brouwden een mengsel van zwavel, steenkool en kaliumnitraat (of salpeter), hielden er een vlammetje tegen en stelden vast dat het brouwsel niet alleen helder brandde, maar ook meteen ontplofte, met een wolk warm gas en een oorverdovende knal. De monniken wisten niet wat aan te vangen met dat zware poeder, of 'vuurmedicijn', zoals ze dat noemden. Diegenen die het goedje herdoopten tot buskruit wisten dat maar al te goed!

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.75
2.8/5 6 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren