Cover van boek Charlie en ik
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2018 | 223 pagina's
ISBN: 9789000353187

Charlie en ik

Het is nog erg vroeg als de dertienjarige Martin en z’n broertje Charlie stiekem het huis uit sluipen. Ze zijn van plan om een treinreis van meer dan 500 kilometer te maken, op weg naar hun vorige vakantiebestemming. Charlie is echter een bijzondere tienjarige, ‘prettig gestoord’ volgens Martin. De reis verloopt dan ook niet zoals gepland, zeker niet wanneer de politie het tweetal op het spoor komt. Gelukkig is er Hen, beter bekend als het ‘Kwade Meisje’, die zich over de jongens ontfermt. En dan blijkt dat Martin een groot geheim met zich meezeult…

Dit boek maakt vanaf de eerste pagina veel vragen bij de lezer los: Waarom reizen Martin en z’n broertje meer dan 500 km om een dolfijn te zien? Waarom mogen hun ouders absoluut niets weten? En waarom heeft de politie zoveel interesse in het tweetal? Het verhaal blijft afwisselend, origineel en spannend, tot de laatste bladzijden toe. Een verrassend originele jeugdroman.

Lees een stukje

Tijdens de dichtclub op school doet meneer Hendrix soms een spelletje bij wijze van opwarmingsoefening. Dan moet je dertig seconden lang over een onderwerp praten zonder te pauzeren of in herhaling te vallen. Dit zou ik op zo’n moment over Charlie zeggen:
‘Lui oog, groot hoofd, snurkt als een nijlpaard, is vaak ziek, vindt de gekste dingen lekker, heeft een slecht geheugen, is altijd buiten adem omdat hij astmatisch is, slungelig, ondeugend, kan weinig zelf, is niet in staat zich meer dan twee tellen ergens op te concentreren, heeft een binnenstebuitenbrein en geen enkel besef van gevaar. Hij is zonder twijfel mijn beste maatje van de hele wereld.’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.714285
3.7/5 7 stemmen
bert
29/09/2023
5

echt een geweldig boek zeker aan aanrader !

mit
29/09/2023
1

het boek was zeer saai .

juma nyamawi-olvh brugge
30/11/2020
1

Ik vond het een saai boek. Het is een boek met weinig actie. Voor sommige mensen zou het een leuk boek zijn, maar voor mij was er veel te weinig actie. Het is wel een mooi onderwerp. Het is wel een boek voor mensen die maximum 14 jaar oud zijn.

 

Red really sus
13/10/2020
5

Ik vond het een heel leuk boek en ook een origineel verhaal. ?Zeker een aanrader

Wat vind JIJ?

Aantal sterren