Cover van boek Autobiografie : Boy & Solo 1916-1941
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Fontein | 2015 | 383 pagina's
ISBN: 9789026139437

Autobiografie : Boy & Solo 1916-1941

Roald Dahl beschrijft zelf zijn kinderjaren en de periode die hij als piloot doorbracht bij de Engelse luchtmacht. Hij doet dit niet met een opsomming van feiten en jaartallen. Hij vertelt zoals hij zijn avonturenverhalen schrijft: vrolijk en vol verrassingen. Heel wat elementen uit zijn leven waren de inspiratie voor latere verhalen. De vele foto's en dagboekfragmenten bewijzen de echtheid van wat hij vertelt.

Een boeiend achtergrondverhaal van de beroemde kinderboekenschrijver Roald Dahl. Door de directe vertelstijl lijkt het net alsof hij bij je in de kamer zit en zijn leven vertelt. Boeiend, spannend en soms ook grappig. En allemaal echt gebeurd.

Lees een stukje

Wanneer je over jezelf schrijft moet je proberen de waarheid te vertellen. De waarheid is belangrijker dan bescheidenheid. Ik moet jullie daarom wel vertellen dat ik het was, en ik alleen, die op het grote gewaagde muizenplan gekomen is. Wij hebben allemaal onze momenten van glans en glorie en dit was het mijne.
'Waarom,'zei ik,'waarom stoppen we hem niet stiekem in een van mevrouw Pratchett's snoeppotten? Als ze er dan met haar smerige hand in gaat om een handje snoep te pakken, pakt ze in plaats daarvan een stinkende dode muis.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.6
4.6/5 5 stemmen
lou billiet
16/09/2020
5

ik vind dit een leuk boek vooral omdat ik een fan ben van roald dhal?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren