Cover van boek Alles over piekeren en bang zijn
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Usborne | 2022 | 32 pagina's
ISBN: 9781803704371
Dit boek staat in de lijst Gevoelens bij kleuters

Alles over piekeren en bang zijn

Dit boek helpt jonge kinderen om hun angsten en gedachten te begrijpen. Via voorbeelden die herkenbaar zijn voor een jong kind, probeert het boek iets abstract tastbaar te maken. Het boek legt uit waar piekergedachten vandaan komen, geeft aan dat ze normaal zijn en voorziet heel wat tips die kinderen kunnen toepassen om ermee om te leren gaan. Achteraan in het boek staat bijkomende uitleg die de volwassene kan helpen om het kind gerust te stellen.

Dit is een informatief prentenboek dat uitnodigt om in interactie te gaan. Kinderen mogen zelf aanvullen en uitleggen hoe ze zich voelen. De tekeningen zijn eenvoudig wat de herkenbaarheid vergroot. De figuurtjes in het verhaal zijn erg divers waardoor elk kind zich ergens in kan herkennen. Een boek dat de ideale gesprekspartner kan zijn om bang en bezorgd zijn ter sprake te brengen.

Lees een stukje

Praten over zorgen en angsten kan je vaak helpen om een manier te vinden om je beter te voelen of zelfs een probleem op te lossen. Sam heeft even rustig geademd en een paar emoties benoemd. Nu is het tijd om er met iemand over te praten.
Je kunt niet altijd aan die soort zorgen ontsnappen, maar praten met je vrienden en volwassen kan je vaak helpen om een manier te vinden om er iets aan te doen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren