Cover van boek Alles wat was : hoe ga je om met afscheid?
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Kluitman | 2020 | 122 pagina's
ISBN: 9789020622430

Alles wat was : hoe ga je om met afscheid?

In dit boek kom je heel wat te weten over afscheid nemen en alles wat daarbij hoort. Je leert iets over rouwen, over doodgaan, over wat er na de dood gebeurt. Je komt meer te weten of afscheid nemen van dingen, over hoe je kan omgaan met veranderingen en hoe je later weer opnieuw kan beginnen.
In elk hoofdstuk worden er vragen gesteld ("Heb jij lievelingsspullen waarvan je het heel erg zou vinden als je die kwijt zou raken, of als ze stuk zouden gaan?") die je aan het denken zetten. Je kan lezen hoe andere kinderen van jouw leeftijd antwoorden op die vragen én hoe het er op andere plekken in de wereld aan toegaat.
De mooie tekeningen van Marijke Klompmaker vertellen alles wat er in woorden staat nog eens opnieuw. En zo is dit boek interessant voor iedereen die op de één of andere manier al afscheid moest nemen van iets of iemand.

Lees een stukje

Elke dag nemen we wel afscheid van iets. Maar niet elk afscheid is hetzelfde. Afscheid nemen kan licht zijn of zwaar, is soms klein en soms groot, en duurt de ene keer kort of de andere lang. Soms weet je van tevoren dat het afscheid eraan komt, bijvoorbeeld omdat de vakantie bijna voorbij is en je weer teruggaat naar school, of omdat je weet dat je gaat verhuizen. Maar soms overvalt afscheid je en ben je er niet op voorbereid. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3

Wat vind JIJ?

Aantal sterren