Cover van boek 15 dagen zonder hoofd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2014 | 255 pagina's
ISBN: 9789048819584

15 dagen zonder hoofd

Kakkerlakken zijn de enige dieren die zonder hoofd nog meer dan een week kunnen overleven. En overleven, dat is precies wat Laurence Roach (oftewel ‘kakkerlak’) moet doen als z’n depressieve, aan alcoholverslaafde moeder plots verdwijnt. De zorg voor z’n bijtgrage broertje Jay, de zoektocht naar eten en Laurence’s wanhopige poging om uit het vizier van jeugdzorg te blijven, maken dit debuut tot een overtuigende psychologische roman, met een rauw randje.

Van een uitzichtloze situatie nog een geestig, hoopvol verhaal maken: Dave Cousins verstaat die kunst. 15 dagen zonder hoofd is volledig geschreven vanuit het perspectief van Laurence, zodat je echt met deze vindingrijke puber gaat meeleven. En met z’n ontwapenende broertje Jay natuurlijk. Cousins schuwt de harde werkelijkheid niet, waardoor z’n debuut als opvallend oprecht verhaal overtuigt, zonder sentimenteel te worden.

Lees een stukje

Ik hoor de klap waarmee er een fles op tafel wordt gezet, het gekraak van een schroefdop en het geklok van drank die in een glas wordt geschonken. Mam kucht, schuift een stoel over de vloer en gaat zitten. De stank van sigarettenlucht dringt de huiskamer binnen, waar Jay en ik stil zitten te zijn. Uit de weg blijven tot happy hour aanbreekt – wanneer het eerste drankje zijn magische werking heeft gedaan en ze weer kan glimlachen. ‘Waar zijn mijn mooie jongens? Waar zitten ze verstopt?’ Dat is het teken, het Alles-Is-Veilig, we kunnen nu naar haar toe. Happy hour is aangebroken.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.8
3.8/5 5 stemmen
Thomas
20/11/2023
5

Dit was een topboek! Zeer aangename leeservaring.

 

Thomas
20/11/2023
5

Dit is het beste boek dat ik ooit heb gelezen. Een zeer aangename leeservaring.

Warre
12/01/2022
4

?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren