Cover van boek Ze gaan er met je neus vandoor
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Leopold | 2018 | 83 pagina's
ISBN: 9789025875299

Ze gaan er met je neus vandoor

Na 1 gedicht houdt de dichter in deze bundel ermee op. Hij heeft liefdesverdriet en kruipt onder tafel. Al de zwarte woorden die klaar staan voor een volgend gedicht, komen in opstand. Wat moeten ze doen? Een gedicht plaatsen dat niet af is? Of een nieuwe liefde zoeken voor de dichter? Ze plaatsen een contactadvertentie en krijgen een reactie van opdringerige rode woorden. Die willen de bundel overnemen. Het wordt oorlog.

Van Lieshout gebruikt woorden, dialogen maar vooral bijzondere vormen om zijn teksten in beeld te brengen. Poëzie en verhaal lopen door elkaar en vormen samen een origineel geheel. Het thema oorlog wordt op een zeer verrassende manier voorgesteld.

Lees een stukje

MISSCHIEN MOETEN WE EEN ANDERE DICHTER ZOEKEN. IEMAND DIE WEL MET ONS EEN BOEK WIL MAKEN. Tja, dat zou misschien wel kunnen, maar dan moeten wij dit boek verlaten. Willen we dat? Stel je voor dat we weggaan en nergens anders welkom zijn? Misschien mogen we dan ook niet meer terug. Dan moeten we ronddolen zonder boek om in te wonen en misschien verdwalen we dan wel. Durven wij dat aan? WE KUNNEN OOK GEWOON BLIJVEN EN OP EEN LATER TIJDSTIP VERTREKKEN. ALS HET ECHT NIET ANDERS KAN.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren