Cover van boek Yuna's maan
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2016 | 109 pagina's
ISBN: 9789045119151

Yuna's maan

De opa van Yuna gaat met een boot de zee op en blijft weg. Oma kan er niet tegen en stopt met het vertellen van verhalen. Nu is het de beurt aan Yuna om bij volle maan aan de andere eilandbewoners te vertellen. Maar dat durft ze niet zo goed. Dan komt er plotseling een bezoeker, een enorme reus.
Een heel sfeervol verhaal, bijna een gedicht. Met prachtige tekeningen en er zit ook nog een cd bij het boek waarop het verhaal door de schrijver zelf op muziek wordt voorgelezen.

Lees een stukje

De grote man liep naar het vuur. Hij pakte een emmer water en zette die aan zijn lippen. Kin omhoog. Eén slok. Tien liter. Wég!
Toen liep hij traag de kring rond, boog zich af en toe over iemand heen, en dan knikte hij uit de hoogte.
Hoe is hij op het eiland gekomen, dacht Yuna. Zonder boot, zonder iets? Hoe kan het dat hij zomaar opduikt uit het niets? Opa zou niet van hem schrikken, die heeft al zo veel rare dingen gezien. Maar opa kan ons niet helpen nu. Niemand weet waar hij is.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.5
2.5/5 4 stemmen
elise
22/12/2016
0

ik zou wel één van die prinsessen willen zijn omdat ze in het begin heel droevig zijn thuis en dan heb je wel een niet zo fijn leventje. Maar ze ontdekken de kast en dan verandert heel hun leven met prinsen en liefde en vrede en nooit ruzie. Zoals het bij mij is...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren