Cover van boek Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? & andere levensbelangrijke vragen over kunst
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lemniscaat | 2016 | 95 pagina's
ISBN: 9789047708353
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib : naar het museum

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? & andere levensbelangrijke vragen over kunst

Je hebt dat vast meegemaakt. Dat je een kunstwerk ziet en roept: wat stelt dit eigenlijk voor? Dat kan mijn kleine zusje ook. Of: hangt dit ondersteboven of: is het wel af? Op al die vragen geeft dit boek over kunst een antwoord. Wie zijn al die mensen op de schilderijen? Waarom staat er zo vaak fruit op? Kunst is soms gewoon heel raar en gek. Maar heeft vaak wel een bedoeling. In dit boek staan veel schilderijen met al die vragen die je zelf zou kunnen stellen. Bijvoorbeeld over die blote mensen. Hoe dat zit? Lees zelf maar!

Op al die vragen geeft dit boek over kunst een antwoord. Kunst is soms gewoon heel raar en gek. Maar heeft vaak wel een bedoeling. In dit boek staan veel schilderijen met al die vragen die je zelf zou kunnen stellen.

Lees een stukje

Sommige abstracte kunst hing jaren ondersteboven voordat iemand daar achter kwam! Abstracte kunstenaars wilden geen dingen uit de werkelijke wereld kopiëren, maar hun eigen fantasie gebruiken. Kunstenaars zoals Joan Miró schilderden onbewust, zonder erbij na te denken. Miró belandde in een soort trance als hij schilderde. Ook al wist hij wat hij deed, het was toch alsof hij droomde.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
lucas
12/01/2018
0

leuk boek hoor ?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren