Cover van boek Waar dieren wonen : reis de wereld rond en ontdek habitats van de poolzee tot het tropisch regenwoud
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lannoo | 2023 | 31 pagina's
ISBN: 9789401492379

Waar dieren wonen : reis de wereld rond en ontdek habitats van de poolzee tot het tropisch regenwoud

Reis met dit boek rond de wereld en ontdek alle bijzondere leefgebieden op aarde.
Je leert verschillende ecosystemen kennen, je komt te weten hoe dieren en planten zich aanpassen aan hun omgeving en aan elkaar en je maakt kennis met meer dan 100 verschillende dieren die wonen van op de bitterkoude toendra tot in de kurkdroge woestijn.

Elke habitat is verspreid over twee grote pagina's. Je leest eerst kort wat meer over de omgeving en kan daarna alle dieren die er wonen zien op de tekeningen met hun namen erbij. Rond de illustratie vind je meer weetjes over de verschillende dieren op de tekening. Het is fijn om die dieren te gaan zoeken nadat je de weetjes gelezen hebt. Kijk je ogen maar uit in dit boek dat prachtig vormgegeven is! Leuk voor spreekbeurten, om op te zoeken of om gewoon te lezen als je van dieren en de natuur houdt!

Lees een stukje

De Beaufortzee is de hele winter bevroren. Niet direcht een vriendelijke omgeving voor levende wezens, zou je denken. Maar het water bevat veel mineralen die nodig zijn voor de plantengroei. Wanneer het ijs in de lente begint te smelten, groeit plankton aan door het zonlicht. Plankton lijkt wat op planten en is het voedsel van een heleboel kleine diertjes. Zij worden op hun beurt opgegeten door zeevogels, zeehonden, walvissen en ijsberen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren