Cover van boek Vierkant
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Gottmer | 2018 | 48 pagina's
ISBN: 9789025768881

Vierkant

Vierkant heeft een geheime grot waaruit hij elke dag een blok omhoog duwt, de heuvel op. Dat is zijn werk. Op een dag komt Cirkel aanzweven die vol bewondering kijkt naar wat Vierkant doet. Hij wist niet dat hij een beeldhouwer was (en Vierkant weet eigenlijk niet wat een beeldhouwer is). Cirkel vraagt om een beeld van hem te maken. Vierkant stemt in, maar weet niet van welk hout pijlen maken. Hij gaat aan de slag met een blok maar hoe meer hij kapt, hoe meer stukken er afbrokkelen. Het begint te regenen en tussen de brokstukken ontstaat een plas. Wanneer Cirkel de volgende dag komt aanzweven en in de plas kijkt, is hij tevreden. Was dat de bedoeling van Vierkant?
Een fantasievol en humoristisch boek waarin abstracte vormen wezentjes van vlees en bloed worden. Heerlijk om voor te lezen en daarna zelf met vormen aan de slag te gaan.

Lees een stukje

Dit is Vierkant. Dit is de geheime grot van Vierkant. Elke dag gaat Vierkant zijn grot in om een blok van de stapel te pakken. Hij duwt het blok omhoog de grot uit. Hij brengt het blok naar de stapel boven op de heuvel. Dat is zijn werk. Op een dag, terwijl Vierkant aan het werk was, kwam Cirkel aanzweven. 'Vierkant!' riep Cirkel. 'Je bent een genie! Ik wist niet dat je beeldhouwer was!' 'Eh, ja,' zei Vierkant. 'Wat is een beeldhouwer eigenlijk?' 'Een beeldhouwer maakt beelden van blokken,' zei Cirkel. 'O ja,' zei Vierkant. 'Ik snap het.' Maar hij snapte het helemaal niet.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Nell Van Bogaert
15/10/2019
0

Tof boekje

Wat vind JIJ?

Aantal sterren