Cover van boek Verguld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom Books | 2022 | 555 pagina's
ISBN: 9789463493260
Dit boek staat in de lijsten SprookjesBestemming bib: op fantasiereis

Verguld

In de molen van een klein dorpje woont de molenaar, samen met zijn dochter Serilda. Over haar heeft het hele dorp wel wat te zeggen: dat haar ogen zo vreemd zijn, dat ze vast vervloekt is of dat die prachtige verhalen die ze verzint toch nèt iets te betoverend zijn. Wanneer Serilda op een nacht oog in oog komt te staan met de vreselijke Erlkönig, een oppermachtige mythische jager, gebruikt ze haar talent voor verhalen om hem om te tuin te leiden. Ze beweert dat ze van stro goud kan spinnen. 

Deze donkere hervertelling van het bekende sprookje Repelsteeltje neemt de lezer mee op een razendsnelle tocht door de wereld van Serilda en de mythes uit haar land. 

Lees een stukje

De wereld was vol kleine beetjes magie, mits je er maar voor openstond. En dat stond Serilda. Ze keek altijd om zich heen. ‘De Jacht zal het omslaan van de kalender vieren, net als wij allemaal,’ fluisterde ze om zichzelf af te leiden zodra ze begon te klappertanden. ‘Na de demonische rit zullen ze een feestmaal houden en zich tegoed doen aan de dieren die ze hebben gevangen. Ze zullen bisschopswijn drinken, gekruid met het bloed van…’
Iets raakte Serilda hard tegen haar rug, precies tussen haar schouderbladen

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4

Wat vind JIJ?

Aantal sterren