Cover van boek Verboden voor ons
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2011 | 137 pagina's
ISBN: 9789025858445

Verboden voor ons

Noord en Zuid zijn twee gescheiden werelden. Tirza woont in Zuid en komt nooit in het noordelijke deel van de stad. Geen haar op haar hoofd die eraan denkt. Maar dan doet ze mee met een graffitiwedstrijd en gaat ze les volgen bij Caro. En Caro woont in Noord...

Dit is een verhaal over haat en over liefde. Want hoewel Noord niets moet hebben van Tirza, ontmoet ze er ook Caro's broer Toine. Die ziet haar wel zitten. Verboden voor ons is een lekker Romeo en Julia-verhaal!

Lees een stukje

We kwamen uit verschillende wijken, droegen verschillende kleding, kwamen op verschillende fietsen naar school en zaten nooit naast elkaar tijdens de pauzes. Maar toen ik Toine leerde kennen kon ik na een tijdje niet meer zien waarom we zo verschillend waren.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.37842
Naomi
07/10/2019
0

het is een romantisch en spannend boek

Kiara
02/11/2016
0

Een super mooi boek! Zeker een aanrader

zoeyke
14/09/2016
0

ik vond dit boek echt een fantastisch boek. het laat zien dat mensen die van verschillende plaatsen komen, niet perse anders hoeven te zijn. het is een aanrader voor iedereen die van liefdesverhalen houdt.

Annelien
07/06/2016
0

Super boek, zeker lezen !!!!!

Cookie
27/01/2015
0

Super mooi boek !
Gebruikt voor schooltaak en ik kreeg een 9/10 :-)

Lolmens
24/01/2015
0

Prachtig boek, zeker lezen!

Ellen Van der Borgh
29/01/2014
0

Het boek 'Verboden voor ons' is een combinatie van een spannend en romantisch verhaal. Het is een vlot geschreven ik- verhaal dat zeer makkelijk leest. De eerste twee pagina's van het boek moest ik wel is herlezen, maar wat verder door begreep ik het meteen. Het Romeo en Julia- thema in het boek sprak mij wel heel erg aan. In dit geval zijn het geen families die ruzie hebben, maar wel twee wijken. Ze voeren als het ware een mini-oorlog. De rivaliteit tussen de twee groepen ligt zeer hoog.Uiteindelijk leren ze hier ook uit. Maren Stoffels(schrijfster van dit boek) heeft vaak boodschappen in haar boeken zitten. In dit verhaal is de boodschap: oordeel niet te snel, leer elkaar eerst beter kennen. Ze is dan ook een geweldige schrijfster, ik lees haar boeken heel graag. Ik hou van boeken waar ik niet mee wil stoppen met lezen en dat had ik ook bij dit boek. Ik raad het zeker aan voor mensen die houden van boeken met een boodschap, romantiek, haat en een vleugje spanning!

Catho Vermeulen
20/11/2013
0

Het boek heet ‘Verboden voor ons’ van Maren Stoffels. Het genre van het boek is romantiek… Maar het gaat er niet altijd even romantisch aan toe, want er is ook haat, vandalisme, een vete die bijna leidt tot oorlog… Het boek bevat 134 pagina’s. Maar toch las ik het aan één stuk door uit omdat het zo spannend was! Ik vond dat het boek zeer mooi geschreven was en gemakkelijk om te begrijpen, omdat ik het mij helemaal kon voorstellen en mij kon in leven in de personages van het boek. Ik vind dat de spreekwoorden ‘liefde overwint alles’ en ‘de aanhouder wint’ hier van toepassing zijn. Omdat Tirza, ondanks alle tegenslagen, toch blijft doorzetten en haar doel ‘de tekenwedstrijd winnen’, bereikt. Maar ook de verboden liefde tussen Tirza en Toine, overwint alles…

Noor Decleir
18/11/2013
0

Er worden dingen gebruikt uit het dagelijks leven. Het boek gaat over onderwerpen die de jongeren vandaag de dag aanspreekt, liefde, ambitie, rivaliteit, keuzes maken. Er kan niets op tegen ware liefde. Je denkt dat er een groot onderscheid is tussen groepen mensen maar in feite is iedereen gelijk. Als je begint aan het boek, kun je niet meer stoppen. Je leest het in 1 ruk uit.

Eline
18/11/2013
0

De titel van het boek is ‘verboden voor ons’, van Maren Stoffels. Ik vind het persoonlijk een gepaste titel voor dit boek. Omdat het klopt met heel het verhaal. Een vriendin had dit boek aan mij aangeraden, omdat ze het zelf ook heel mooi vond. Toen ik voor het eerst de cover zag was ik niet meteen overtuigd. Door de vele verschillende kleuren was het wat te druk. Maar toen ik de achterflap begon te lezen was ik volledig overtuigd van dit boek. Vanaf de eerste pagina zat ik al helemaal in het verhaal. Het boek is romantisch maar ook heel erg spannend. Zo spannend, dat ik het boek in één dag uit had gelezen. Zelf lees ik niet graag hele dikke boeken. Dit boek telt 134 pagina’s. Dat vind ik goed, maar het mocht gerust nog een beetje langer zijn. Het is een makkelijk boek om te lezen. Wie van romantische boeken maar tegelijkertijd ook spanning houdt, moet dit boek echt gelezen hebben!

Margo
03/12/2012
0

Het boek 'Verboden voor ons' is een heel mooi boek. Ik lees totaal niet graag, maar dit was een romantische boek die ik heb gekregen van een vriendin. In het begin weet je totaal niet wat er gebeurt, maar eens je verder leest weet je toch heel goed waar over het gaat. Het boek gaat over een meisje Tirza dat een weddenschap gaat doen tegen een meisje Caro. Caro is een tegenstander van haar. Tirza volgt tekenles daarvoor, ze moet elke keer naar Zuid gaan. Caro heeft een broer Toine. Tirza werd verliefd op Toine, maar Caro was er helemaal op tegen dat die iets zouden hebben. Op het einde van het boek wint Tirza de weddenschap en werd een koppel met Toine.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren