Cover van boek Vader
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Geus | 2011 | 416 pagina's
ISBN: 9789044517194
Dit boek staat in de lijst Papaboeken

Vader

Auteur Karl Ove Knausgård denkt tijdens het schrijven van een boek terug aan zijn kindertijd. Hoe hij voor het eerst dronken wordt, hoe hij soms eenzaam is, hoe hij de scheiding van zijn ouders verwerkt. In het tweede deel maken we een sprong in de tijd. Karl Ove is getrouwd en zijn vader, die na de scheiding een alcoholist is geworden, is net overleden.

Karl Ove Knausgård is in zijn thuisland Noorwegen bijna net zo populair als een rockster. Naar een nieuw boek van hem wordt reikhalzend uitgekeken. In de zesdelige reeks Mijn strijd vertelt hij over zijn eigen leven. Vader is het eerste boek van de serie. Het is een eerlijk verslag over zijn jeugd en de moeilijke relatie met zijn vader. Geen detail laat hij achterwege.

Lees een stukje

Papa gaf me het boodschappenlijstje. 'Mama en ik hebben besloten te gaan scheiden', zei hij. 'O?' zei ik. 'Ja. Maar het zal niet ten koste van jou gaan. Jij zult geen verschil merken. Bovendien ben je nu algauw volwassen, over twee jaar ga je toch het huis uit.' 'Ja, dat is waar', zei ik. 'Oké?' zei papa. 'Oké', zei ik. 'Ik ben vergeten aardappels op te schrijven. En misschien moeten we nog een toetje hebben? Ach nee, laat maar. Hier heb je geld.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren