Cover van boek Timur
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Billy Bones | 2020 | 256 pagina's
ISBN: 9789463850322
Dit boek staat in de lijst Pesten

Timur

Timur is twaalf jaar oud en begint aan zijn laatste jaar op de basisschool, samen met zijn beste vriend Jasper. Timur heeft het syndroom van Down. Eén van de dingen die hij het beste kan, is andere mensen blij maken. Zijn klasgenoten en de leraar vinden hem allemaal heel leuk, maar dan komt Jonas bij hem in de klas. Jonas doet heel vervelend tegen Timur. Dan besluit Timur dat er maar één ding op zit: hij moet proberen Jonas ook blij te maken! 

Een verhaal over vriendschap en blijven wie je bent, verteld vanuit het standpunt van een jongen met het syndroom van Down.

Lees een stukje

Soms kom ik niet zo goed uit mijn woorden. Dan wil ik heel veel vertellen, maar dan struikel ik over al die letters. Misschien komt dat doordat ik een dikkere tong heb. En misschien hangt mijn tong daarom weleens uit mijn mond, net zoals bij de hond van de buren. Toen ik klein was vroeg ik eens of ik familie van de hond van de buren was, waarop mijn zusje heel hard begon te giechelen. Ze zei: ‘Timur, je bent echt een sukkel.’ Nu weet je ook hoe ik heet. Mijn naam is Timur en ik ben bijna twaalf.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.466665
mit
16/11/2023
5

Het past goed bij mij en het is een leuk boek.

stan
31/08/2021
5

een heel leuk boek

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren