Cover van boek Tijgerhart
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2002 | 166 pagina's
ISBN: 9045100614

Tijgerhart

Joe Maloney voelt zich een buitenbeentje in de achterbuurt waar hij opgroeit. Om het gepest en gescheld te ontvluchten, zwerft hij urenlang rond in de wildernis.
Als het circus naar het dorp komt, voelt Joe zich meteen aangetrokken door de geheimzinnige sfeer. Hij leert er de eigenzinnige Corinna kennen, die in Joe's capaciteiten gelooft. En dat blijkt nodig, want de tijger uit Joe's dromen duikt plots in levende lijve op.

Tijgerhart is weer zo'n donker, duister en spannend boek als we van David Almond gewend zijn. Opnieuw speelt het zich af in een ruig, onherbergzaam gebied, bevolkt door mysterieuze personages. De dreigende ondertoon voert feilloos naar een onthutsende apotheose. Een vrolijk verhaal is het niet, wél spannend en mysterieus.

Lees een stukje

'Maak ze dood,' fluisterde Corinna. 'Doe het.' De tijger sloop rond. Hij kwam niet dichterbij de slapende lichamen. In grote kringen liep hij om het vuur, de slaapzakken en de panterkop heen. Weer vlogen gedaanten op van de rotsen. Aan de rand van de open plek bewogen grillige schaduwen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 6 stemmen
Lolly123
16/11/2012
0

Ik wil het nog lezen, maar de omslag bevalt me en de omschrijving ook. Ik hoop dat het een goed boek is! Ps: waar kan ik dit vinden? Want in de bibliotheek is het moeilijk te vinden!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren