Cover van boek Superjuffie in de soep
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Van Holkema & Warendorf | 2014 | 143 pagina's
ISBN: 9789000326853
Dit boek staat in de lijst Klimaat

Superjuffie in de soep

Superjuffie helpt alle dieren die in nood zitten. Tot haar grote verbazing hoort ze nu ook hulpkreten uit de zee. Ze is in de wolken als ze ontdekt dat ze ook onder water kan ademen, maar erg ongelukkig als ze merkt dat de meeste zeedieren die haar nodig hebben last hebben van de plasticvervuiling in zee. Ze vertelt erover in haar klas en al haar leerlingen willen meehelpen om iedereen bewust te maken van die vervuiling. Maar dat is niet genoeg, Superjuffie wil dat het hele land weet hoe erg het is met die plastic in zee. Daar is een speciale actie voor nodig!

Lees een stukje

Met haar armen vol rommel komt ze het water uit. Zodra haar hoofd boven het water komt, vullen haar longen zich weer met lucht. Uit een van haar mantelzakken haalt ze het stuk net. Daar propt ze een heleboel rotzooi in. De kleine dingetjes gaan in de leeg gekomen zak. Dan steekt ze haar linkerarm uit en flappert nog een keer flink met haar flippers. Het is dat er op dit tijdstip niemand op zee is, maar anders zou diegene vast zijn ogen niet geloven. Uit het water komt een jonge vrouw, met voeten als flippers, die, zodra ze helemaal uit het water zijn, veranderen in laarzen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
manuela
11/12/2018
0

het is een leuk boek ik zeg jullie het al lees dit boek

vaiana
20/05/2017
0

superjuffie is een superjuf. ik lees alle boeken van haar dus deze ook!

oumaima
19/05/2016
0

het is een spannend boek en het is avontuurlijk en voor de rest vertel ik niks lees het maar en je ziet hoe leuk het is veel plezier en de laatste tip is het is tof tojtojtoj

ll
15/10/2015
0

leuk

Sem Griosveld
28/04/2015
0

een 10 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Wat vind JIJ?

Aantal sterren