Cover van boek Stad van beenderen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
The House of Books | 2010 | 478 pagina's
ISBN: 9789044338072

Stad van beenderen

Clary komt op de harde manier te weten dat ze anders is dan gewone mensen. Op een avond in een club raakt ze verstrikt in een achtervolging tussen schaduwjagers en een demon. Clary’s hele wereld staat op zijn kop. Blijkbaar bestaat er een andere realiteit, waar ze helemaal niets van wist. Als dan ook nog eens haar moeder wordt ontvoerd, kan ze alle hulp goed gebruiken. Vooral die van Jace, de aantrekkelijke schaduwjager die haar leven zal veranderen.

Stad van Beenderen is een meeslepend fantasieverhaal. Het zit vol humor, spanning en ook een vleugje romantiek ontbreekt niet. De vele intriges en de spannende plot geven het verhaal vaak onverwachte wendingen. Een boek om in één ruk uit te lezen.

Lees een stukje

'Waarom wil hij met me praten?'
'Omdat je de waarheid nu weet,' zei Jace. 'Er is al minstens honderd jaar geen normalo meer geweest die van ons bestaan wist.'
'Ons bestaan?' echode ze. 'Je bedoelt mensen zoals jij. Mensen die in demonen geloven.'
'Mensen die demonen afmaken,' zei Jace. 'We heten schaduwjagers. Tenminste, zo noemen we onszelf. De benedenlingen hebben minder vleiende namen voor ons.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.680555
Booklover
30/09/2022
4

Heel mooi boek, zeker een aanrader om te lezen. Het is wel een zesdelige serie. Als je de boeken leuk vindt, kun je ook de serie en de film kijken. Want die zijn een mooie aanvulling op het verhaal.

27/01/2022
0

Saai

kippie
17/09/2020
5

het is een super serie. heb het boek nog niet gelezen, ga het wel doen✌️?

Sil
03/10/2019
0

Leuk

20/09/2019
0

Het was een spannend boek

Nienketjeuh
17/09/2018
0

Ik ben verslaafd en deze reeks!
Ook aan de Helse Creaties!
De film City Of Bones vind ik beter dan de serie Shadowhunters...

Maïté Peters
20/10/2015
0

Geen wonder dat dit boek een wereldwijde bestseller is. Je moet je maar eens voorstellen dat je een tiener bent die wezens kan zien die andere mensen niet kunnen zien. Je zou jezelf voor gek verklaren. Net dat idee heeft Cassandra Clare uitgewerkt.

De schrijfstijl die Cassandra hanteert, samen met het ijzersterke verhaal over een fantasiewereld, zorgt ervoor dat het ontzettend moeilijk is om het boek weg te leggen.
Wanneer dit wel lukt, is de verleiding om het terug te pakken uitermate groot. Het verhaal is zo vlot geschreven dat het je direct meesleurt doorheen het hele relaas.
Stad van Beenderen is een krachtig verhaal, vooral omdat de personages heel goed zijn uitgewerkt. Zo ken je bijna altijd de gedachtegang en emoties van een personage.
Jace is een zeventienjarige jongen en een zeer fel en harde persoon in tegenstelling tot Clary die dan weer onzekerder en meelevend is.
Ook komt het verhaal ontzettend geloofwaardig over, net alsof het verschil tussen realiteit en fantasy zeer miniem is. Je hebt het leven van de 'normale mens' geweven tussen het leven van buitenaardse wezens zoals demonen, heksen, elfjes en dan natuurlijk ook de schaduwjagers. Je kan je daardoor fantastisch goed inleven in het hele verhaal.

Cassandra Clare neemt je mee op een adembenemende reis vol met
vriendschap, spanning, avontuur, wraak en romantiek, een reis waarbij je hart soms wel even sneller gaat slaan! Dit verhaal is simpelweg alles waar een lezer van fantasy- en avonturenboeken naar verlangt. Een echte aanrader!

Robin Hulin
19/10/2015
0

Ik vond het een heel goed boek, spannend van begin tot einde. Het is ook heel meeslepend en de andere boeken van de reeks vullen deze eigenschappen zeker aan.

Sarah Du Moulin
01/06/2015
0

Wat als alle verhalen over mythische wezens waar zijn?
Ik heb het boek Stad van Beenderen van Cassandra Clare gelezen, dat is het eerste boek uit de serie Kronieken van de onderwereld. Het boek is het genre fantasy.

Het boek gaat over een doodgewoon meisje Clary, dat toch niet zo gewoon blijkt te zijn. Wanneer haar moeder verdwijnt, ontmoet ze Jace (een schaduwjager) en leert ze de schaduwwereld kennen. Ze gaat op zoek naar haar moeder en naar de verloren levensbeker en ontdekt zo beetje bij beetje haar verleden. Het boek gaat over schaduwjagers, vampiers, weerwolven, demonen en tal van andere mythische wezens. Ook spelen liefde en familie een belangrijke rol. Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in New York in de eenentwintigste eeuw. Het boek wordt hoofdzakelijk verteld vanuit Clary's standpunt.
Ik vind dat het boek zeer vlot leest en dat er een mooie schrijfstijl wordt toegepast. Daarnaast vind ik ook dat het verhaal zeer goed is opgebouwd en dat er veel spannende momenten zijn. Er zitten ook veel onverwachte dingen in het boek, wat het leuk en interessant maakt. Het is één van de mooiste boeken die ik al gelezen heb en het is een echte aanrader voor mensen die van fantasy houden. De schaduwwereld wordt zeer mooi omschreven en je hebt het gevoel dat je er zelf deel van uitmaakt. Als ik een negatief puntje moet aangeven zou dat zijn dat er veel moeilijke nieuwe woorden worden gebruikt (zoals: heksenlicht, serafijnendolk, kindjal, runes), maar ik vind wel dat de betekenis van die woorden duidelijk wordt als je verder leest.

Algemeen vind ik het dus een heel goed boek (misschien wel één van de beste) en ik zal zeker ook de andere boeken uit de serie lezen. Het is een verrassend, meeslepend verhaal waardoor je de wereld plots helemaal anders gaat bekijken.

Siemen Delbecque
25/05/2015
0

De start van een groots avontuur<br>

Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe het allemaal begon op die ene dag waarop Clary iemand ziet die vermoord wordt. Het vreemdste is nog dat alleen zij dit zag. Cassandra Clare schrijft een fantastisch boek dat vervolgd wordt door nog 5 andere delen.
Het boek gaat over hoe Clary in de wereld van schaduwjagers en demonen terechtkomt. Maar alles wordt pas erg spannend wanneer ze te weten komt dat zij de dochter is van Valentijn, degene die de levensbeker in handen probeert te krijgen en zo alle schaduwjagers wil uitroeien. Het boek is een fantasyverhaal, maar speelt zich af in onze tijd. Clary en Jace gaan samen op zoek naar de antwoorden die Clary zich al haar hele leven afvraagt.
Ik vond het een mooi boek waarschijnlijk omdat ik wel fan ben van fantasyverhalen en mythische wezens. Het zit vol spanning en avontuur, heeft een goede opbouw en leest zeer vlot. Vervolgens vond ik wel dat er momenten waren die een beetje langdradig overkwamen. Dat is denk ik wel normaal, want het is het eerste boek en alles moet een beetje uitgelegd worden.
Het boek is een aanrader, want het leest vlot en gemakkelijk. Eenmaal je in het verhaal zit, ben je vertrokken en kan je niet meer stoppen. Het eindigt ook met veel vragen, dus je bent gemotiveerd om de vervolgen te lezen.

beyza
20/02/2015
0

het is echt een top boek je raakt er verslaafd aan je wilt het boek in een dag uitlezen en de andere boeken zijn ook super.

c'tje
02/12/2014
0

Echt een verslavende reeks, ik heb ze al zeker allemaal 5 keer gelezen. Ik ben er verzot op.
Als je een mooi boek wil lezen, dan is dit zeker een aanrader.

Tibeau
09/06/2014
0

Ik vind het een fantastisch boek. Kheb ook al het vervolg gelezen maar nog niet de hele reeks.

Ik vond het boek beter dan de film. (maar meestal is dit wel zo)

Kyra_x
30/12/2013
0

Zalig boek en zalig verfilmd! Ben verslaafd aan de reeks!

Gwendydd Leroy
19/11/2013
0

Het boek stad van beenderen werd al reeds in 5 talen vertaald en werd onlangs verfilmd. Judith Rumelt, beter bekend als Cassandra Clare schreef alweer een prachtig verhaal van 478 bladzijden waarin het bovennatuurlijke perfect wordt gecombineerd met de menselijkheid. Ze slaagt er ook in de lezer te boeien met haar spannend en meeslepend verhaal. Cassandra bracht al reeds 5 boeken uit in deze reeks en werkt momenteel aan het zesde boek. Het zesde boek zal on 2014 worden uitgebracht. Dit boek doet je verlangen naar meer.

Zahra
06/11/2013
0

Ik vond dit echt een heel mooi boek. De schrijfster, Cassandra Clare,kan je van begin tot einde boeien. Je krijgt zoveel details en informatie dat je je echt kan inleven in de personages. Het boek neemt verschillende onverwachtse wendingen waardoor het een plezier blijft wanneer je aan het lezen bent. Het boek telt misschien wel 480 pagina's, maar het leest snel en eens dat je erin begint, kan je niet meer stoppen. Wanneer het uit is wil je weten hoe het verder gaat. Het is een boek vol spanning en avontuur, een echte aanrader.

ember
05/11/2013
0

Super leuk boek in totaal komen/zijn er 5 delen, dus geen trilogie!
Maar wel echt superleuk en ergens in deze november komt het laatste deel uit!
Ik kan echt niet wachten! Het is een super mooi verhaal en de relatie tussen Jace en Clary is heel bijzonder en gecompliceerd, zul je later in de volgende boeken merken!
Echt superleuk. Laatst zei iemand: "Zo'n dik boek, dat lijkt me echt moeilijk en stom" Maar het tegenovergestelde is waar, ik zat daar helemaal in het verhaal en genoot!
Misschien ben ik een beetje overenthousiast, maar het is dan ook m'n lievelingsboek!
Echt lezen!

Isabeau De Koninck
07/10/2013
0

Waarom moet je dit boek zeker gelezen hebben? Wel een eerste reden is dat de schrijfster Cassandra Clare oog had voor detail. Ze beschreef elk personage, magische wezen en plaats waar ze geweest zijn tot in het kleinste detail. Ook de situaties zijn hedendaags en zeer goed beschreven zodat je echt in de huid kan kruipen van de personages. Maar ze liet nog genoeg ruimte om je fantasie je eigen gang te laten gaan. De schrijfster weet de spanning ook goed op te bouwen, ze laat je continu denken aan wie te vertrouwen is en wie niet en dat maakt het juist zo spannend want op het einde ben je er nog niet helemaal uit door langst de ene kant het open einde waarop je direct het tweede boek wilt lezen en de onbeantwoorde vragen zoals wie er nog allemaal (duistere) geheimen met zich mee kan dragen. Eens je begint te lezen is het moeilijk om het boek aan de kant te leggen omdat je zo nieuwsgierig bent naar wat er verder in het verhaal gaat gebeuren.
Kortom het is een super spannend boek vol avontuur, geheimen, humor, emoties en een vleugje romantiek dat voor de mensen die graag fantasieboeken lezen een echte aanrader is.

Thaïssa
07/05/2013
0

Ik raad dit boek iedereen aan! Het is spannend, avontuurlijk, emotioneel, fantasierijk, meelevend... Het is heel goed geschreven en hedendaags. De situaties zijn goed beschreven zodat je echt in de huid kruipt van de personages. Het is een boek om in één ruk uit te lezen, zo verslavend is het. Laat je zeker niet ontmoedigen door het aantal pagina’s, eenmaal je begint met lezen, ben je niet meer te stoppen.
Ik lees graag fantasie, maar ik denk dat je het ook mooi gaat vinden als dat niet echt je genre is.

Lindsay Rogghe
18/04/2013
0

Ik hou heel veel van fantasy en dit boek vind ik echt heel mooi. Het boek komt zeker in mijn top 5 terecht. Het boek is spannend, avontuurlijk en ondertussen ook nog romantisch. Het zit vol met onverwachte wendingen waardoor de spanning nog meer stijgt. Kortom een boek om in een ruk uit te lezen.

Bibi
15/04/2013
0

Een spannend begin van een pakkende trilogie. Na het eerste deel ben je verkocht en wil je de andere delen zo snel mogelijk lezen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren