Cover van boek Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2022 | 152 pagina's
ISBN: 9789025773632

Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen

Wandelen in de natuur is heerlijk. Weet je wat nog leuker is? Tijdens een wandeling planten en dieren herkennen. In het begin kan het moeilijk zijn om bijvoorbeeld een koolmeesje en een pimpelmeesje van elkaar te onderscheiden. Dankzij deze soortengids weet je waarop je moet letten. Het uitgebreide boek bevat gedetailleerde tekeningen en concrete tips.  

Hoe meer je leert over soorten, hoe leuker het wordt om de natuur in te trekken. Voordat je het weet, kruip ook jij over de natte grond op zoek naar paddenstoelen en mossen. Een natuurboek dat kinderen serieus neemt! Geschikt voor beginners en experten.  

Lees een stukje

Veel mensen noemen alle groene sprieten ‘gras’. Dat is slordig, jammer en niet nodig. Als je wat beter kijkt, zie je veel verschillen tussen sprietplanten. En als het gras is, ben je er nog niet. Daarvan zijn namelijk allerlei verschillende soorten. Het is niet makkelijk om die allemaal bij naam te kennen, maar een begin maken valt eigenlijk wel mee. Probeer het: je zult er plezier van hebben (en indruk mee maken).  

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
Lore
10/09/2022
4

Het ziet er een leuk boek uit

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren