Cover van boek Samen op de vlucht
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2019 | 172 pagina's
ISBN: 9789044835311

Samen op de vlucht

Fahraz en Ahmed zijn twee Afghaanse jongens. In hun land heerst de taliban, een terreurgroep die iedereen doodt die in opstand komt. De twee jongens moeten om verschillende redenen vluchten. Ze laten elk alles wat hen dierbaar is achter en gaan mee met een mensensmokkelaar. Het wordt voor beiden een helse tocht, vol hindernissen en gevaar. Als ze elkaar onderweg ontmoeten, besluiten ze om elkaar te helpen en samen verder te reizen. Lukt het hen om een goed onderdak te vinden in het veilige Europa? 

Lees een stukje

Hij nadert de marktplaats. De geur van kaneel en kardemom dringt zijn neus binnen. Het is erg druk. Vrouwen lopen achter hun echtgenoot, verstopt in hun blauwe boerka. Ze gebaren heftig terwijl ze met de verkopers onderhandelen. Het hele plein zindert van de activiteit. Fahraz glundert. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.8
4.8/5 5 stemmen
Anoniem
15/06/2022
5

Dit boek is erg ontroerend. Fantastisch verhaal. Ik geniet ervan om het te lezen. 

Mauro
08/01/2022
4

Het is een boek dat realiteit toont in het dagelijkse leven voor sommige mensen. Dit boek doet je vaak nadenken. Ik raad dit boek zeker aan. Ik heb het al veel gelezen en het blijft een top boek. Het is een prachtig kinderboek.

 

30/11/2021
5

Ik vind het een van de mooiste boeken ter wereld, omdat er ook een beetje dagelijkse kost in zit. Er zijn veel mensen die dit in het echt meemaken en dat doet je nadenken.

Elena
26/09/2021
5

echt ongelooflijk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren